Ga terug

Fajitas met biefstuk

Een simpel Mexicaans recept voor Fajitas met biefstuk.
Porties 2
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Benodigdheden

  • Oven
  • Blender
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 4 grote mais tortilla's (of half mais half bloem)
  • 2 biefstukken
  • 4 paprika's
  • 4 kleine rode uien
  • 2 grote witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 50 gram chipotle in adobo
  • olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Saus

  • 1 avocado
  • 125 gram zure room
  • 1/2 limoen het sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de paprika's en uien schoon en snijd deze ook in repen. Doe vervolgens alles op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Meng in een blender de chipotle in adobo met de komijnpoeder, knoflook, peper en zout én 1,5 eetlepel olie. Vervolgens giet je het mengsel over de groenten. Meng goed door met een lepel of spatel.
  • Vervolgens doe je de bakplaat of ovenschaal in de oven. Rooster het geheel voor zo'n 20 minuten op 200 graden.
  • Doe peper en zout op de biefstukken. Afhankelijk van de dikte van de biefstukken bak je deze zo'n 2,5 minuten aan beide kanten. Laat ze daarna rusten onder aluminiumfolie (zo'n 6 minuten).
  • Tijd om de saus te maken. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met het bakje zure room en het sap van een halve limoen in een blender en blend.
  • Nu ben je klaar om alles op te scheppen. Geniet!

Notities

Bewaartips: Het groenten mengsel kun je prima een dag in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje.