Ga terug

Taco's met krokante kabeljauw

Makkelijke maar overheerlijke taco's met Krokante kabeljauw in een jasje van Panko.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediƫnten

Kabeljauw

  • 260 gram kabeljauw
  • 75 gram Panko
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Tortilla's

  • 6 kleine mais tortilla's

Saus

  • 100 ml mayonaise of iets vergelijkbaars
  • 50 gram chipotle in adobo

Toppings

  • 200 gram ijsbergsla fijn gesneden
  • 250 gram cherry tomaten
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 limoenen
  • peper en zout naar smaak

Instructies

Saus + toppings

  • Begin met het voorbereiden van de toppings en saus. Want zodra je de kabeljauw gaat bakken, gaat het snel.
  • Meng de mayonaise met de 50 gram chipotle in adobo in de blender. De saus is nu klaar.
  • Snijd de ijsbergsla fijn en snijd de cherry tomaten in plakjes. Prak de avocado's in een bakje. Voeg eventueel limoensap en peper en zout toe naar smaak.

Tortilla's

  • Verwarm de maistortilla's in een koekenpan. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken. Leg de tortilla's daarna op een bord en bedek het met een schone theedoek. Zo blijven ze lekker warm.

Kabeljauw

  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Zet 3 bakjes klaar. In het eerste bakje mag je de Panko doen. In het tweede bakje mag een geklutst ei. In het derde bakje meng je de bloem met de theelepel chilipoeder en paprikapoeder, ook voeg je zout toe.
  • Snijd de kabeljauw filets in plakken van zo'n 2 bij 1 cm. Doe een stukje kabeljauw eerst in het bloemmengsel. Vervolgens in het ei en daarna in de Panko. Doe dit met alle stukjes kabeljauw.
  • Zet vast een bordje met daarop keukenpapier klaar. Hier kan de kabeljauw op uitlekken nadat het is gebakken.
  • Is de olie heet genoeg? Dit check je bijvoorbeeld door even met een houten pollepel in de olie te gaan. Ontstaan er bubbeltjes? Dan is de olie heet genoeg.
    Doe een paar stukjes van de kabeljauw in de hete olie, niet teveel tegelijk zelf kon ik er zo'n 5 tot 6 stuks per keer bakken. Als je teveel in de pan legt, bakt het minder goed. Na het bakken laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Opmaken

  • Tijd om de taco's op te maken! Neem een tortilla en doe hier een goede schep van de geprakte avocado op en daarna een handje ijsbergsla. Doe vervolgens de kabeljauw erop en top af met de tomaat, saus en vers limoensap!