Ga terug

Ingelegde rode uien

Een zacht basisgerecht, perfect als garnering voor de diverse pittige tacorecepten. Smaakt ook heerlijk bij de pollo pibil!
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Benodigdheden

  • Weckpot of andere opberger

Ingredi├źnten

  • 3 Grote rode uien
  • 200 ml Appelazijn
  • 150 ml Water
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Zoetstof bijvoorbeeld honing, suiker, ahornsiroop, etc.
  • 1 teentje Knoflook OPTIONEEL

Instructies

  • Haal de schil van de ui en snij deze in (halve)ringen.
  • Doe in een kleine steelpan de azijn, het water en de gewenste hoeveelheid zoetstof.
  • Kook het mengsel op middelhoog vuur. Of in ieder geval tot het zout is opgelost.
  • Doe de gesneden uien in de pot, of als je gelijk wilt eten, in een bakje.
  • Giet het mengsel over de uien, zodat deze helemaal onder staan.
  • Voor het beste resultaat, laat je de uien een dag in de koelkast staan.

Notities

Serveertip: Heerlijk bij diverse taco gerechten
Bewaartip: De ingelegde uien zijn maximaal 2 weken houdbaar in een afgesloten pot of bakje. Zet het op een koele donkere plek.