Ga terug

Nacho's met kip en Ancho saus

Deze kip Ancho nachos zijn smaakvol en super makkelijk! Kies voor de toppings die jij nog in huis hebt. 
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat of ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 gekookte kipfilet
  • 1,5 kopje Ancho saus
  • 1 zak tortilla chips
  • kaas naar smaak
  • crème fraîche of zure room
  • 1 kopje bonen
  • 1/2 rode ui fijn gesneden
  • 1/2 kopje mais
  • 1 jalapeno

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Pocheer de kip. Doe de twee kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Het is lekker om wat gesneden ui, zout en peper aan het water toe te voegen. Voor wat extra pit, kun je ook een gesneden pepertje toevoegen.
  • Haal de kipfilet uit elkaar met twee vorken. Voeg de enchilada saus toe aan de kip en verwarm kort in een pan.
  • Spreid de nacho chips uit over een bakplaat of in een ovenschaal. Strooi de kaas over de chips en zet het in de oven. Binnen een paar minuten is de kaas gesmolten en kun je het uit de oven halen. 
  • Voeg alle toppings toe! Laat het geheel nog even een minuutje in de oven staan.
  • Serveer warm.

Notities

Bewaartips: Eet direct op!