Mexicaanse mais cake – Pan de Elote

5.4K
WHAT'S SPECIAL
Zoete Mexicaanse cake gemaakt van mais, perfect dessert!

Een lekkere Mexicaanse mais cake! Ondanks je pan de elote letterlijk kunt vertalen als maisbrood, scharen wij dit ‘brood’ toch echt wel onder de categorie cake. Door de zoete smaak van het mais, (gecondenseerde) melk en suiker is deze cake een perfect dessert óf heerlijk op te zondag middag.

Variaties Mexicaanse mais cake

  • Mais: Het lekkerst is om deze Mexicaanse cake te maken met verse maiskolven. Wil je toch liever mais uit blik gebruiken? Zorg dan dat je zo’n 700 gram mais gebruikt.

Buen Provecho!

Mexicaanse mais cake – Pan de Elote

Een heerlijke cake bij de koffie of als toetje!

  • Bakvorm (cakevorm, taartvorm of ovenschaal)
  • Blender
  • Zeef
  • Keukenmachine
  • 250 gram mais (vers (zo'n 4 maiskolven))
  • 250 gram bloem
  • 250 ml volle melk (of half gecondenseerde melk/half volle melk)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 175 gram suiker
  • 125 gram boter (zonder zout)
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • poedersuiker (optioneel)
  1. Warm de oven voor op 200 C graden.

  2. Vet de bakvorm in met boter of olie.

  3. Haal het mais van de maiskolven. Dit kun je doen door met een scherp mes het mais af te snijden. Doe het mais in de blender en blend het goed door. De massa zal nooit helemaal fijn worden vanwege de structuur van de mais, dit is niet erg.

  4. Zeef het bloem en de bakpoeder en zet apart in een kom.

  5. Mix de boter en suiker zo'n 5 minuten in de keukenmachine. Daarna voeg je de eieren toe aan de boter en suiker. Mix het weer door tot je een gladde massa hebt.

  6. Vervolgens voeg je het mais mengsel uit te blender toe.

  7. Hierna voeg je de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel in de keukenmachine. Zorg dat het goed wordt gemixt. Het is niet erg dat dit geen glad mengsel is.

  8. Doe het gehele mengsel in de bakvorm en bak de cake zo'n 45 tot 55 minuten op 200 C graden.

  9. Laat de cake na het bakken minimaal 5 tot 10 minuten afkoelen. Voor het serveren kun je er poedersuiker overheen doen!

Bewaartips: deze Mexicaanse mais cake is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de cake ook invriezen voor zo’n 3 maanden maar gelijk opeten is toch een stuk lekkerder. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Er staat niet in het recept wanneer de (gecondenseerde) melk en het vanille extract moeten worden toegevoegd, nu was ik deze bijna vergeten… En een indicatie van de grootte van de ovenschaal zou handig zijn. Hij staat nu in de oven, ik heb het idee dat hij wel dikker wordt dan op de foto.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close