Ontbijt Taquitos

201
WHAT'S SPECIAL
Stevig Mexicaans ontbijt!

Start jouw dag met dit Mexicaanse recept voor Ontbijt Taquitos! Deze ontbijt taquitos worden gemaakt met mais tortilla’s en gevuld met scrambled ei, chipolata worstjes, zongedroogde tomaat én geraspte kaas.

Voor dit Mexicaanse ontbijt gerecht start je met het bakken van de eieren en de chipolata worstjes. Ook verwarm je de mais tortilla’s even kort in de magnetron. Zo’n 30 seconden is meer dan voldoende. De tortilla’s aanbakken in de pan is natuurlijk een goed alternatief. Daarna snijd je de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.

Nu ben je al klaar om de ontbijt taquitos te maken. Vul de tortilla met ei, chipolata, zongedroogde tomaat en kaas. Daarna rol je de tortilla strak op. Leg alle taquitos in een ovenschaal en bak ze zo’n 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven!

Klaar is hét perfecte Mexicaanse ontbijt voor jouw zondagochtend (of natuurlijk een andere dag)! Check nu hier al onze ontbijt recepten.

Variaties Ontbijt Taquitos.

  • Vleesvervanger/vega: Ga jij liever voor een vega optie? Kies dan een heerlijke vegetarische worst!
  • Vlees: Heb je geen chipolata worst in huis of meer zin in ander vlees? Kies dan gerust voor bacon, spek of een andere vulling.
  • Groenten: Wij vonden zongedroogde tomaat een perfecte toevoeging aan deze taquitos. Heb jij toevallig andere groenten in huis? Geen probleem! Je kunt de zongedroogde tomaat ook prima vervangen voor bijvoorbeeld paprika of tomaat.
  • Saus/toppings: De taquitos smaakten heerlijk met wat blokjes avocado maar dit is geen must. Een goede rode salsa (bijvoorbeeld van Valentina) smaakt ook heerlijk bij deze ontbijt taquitos. Je kunt eventueel ook zure room gebruiken.

Buen Provecho!

Ontbijt Taquitos

Heerlijke ontbijt taquitos, dit zijn mais tortilla's gevuld met ei, worst, gedroogde tomaat en kaas

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • 10-12 mais tortilla's
  • 3 grote eieren
  • 300 gram chipolata worst
  • 100 gram zongedroogde tomaat (of 60 gram (uitlekgewicht) )
  • 150 gram geraspte kaas (bijv. de TexMex mix of cheddar)

Voorbereidingen

  1. Verwarm een klein beetje boter of olie in een koekenpan. Bak de 3 eieren aan op laag vuur en zorg dat je blijft roeren door de eieren. Zodra het gaar is zet je het vuur uit.

  2. Snijd de chipolata worstjes in kleine stukken. Bak ze vervolgens in een koekenpan.

  3. Verwarm de tortilla's even kort in de magnetron of in een pan.

  4. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Ontbijt Taquitos maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.

  2. Leg bakpapier in de ovenschaal.

  3. Start nu met het maken van de taquitos. Je maakt er één tegelijk.

    Leg een tortilla klaar en vul deze met een klein beetje ei, worst, zongedroogde tomaat en geraspte kaas. Rol de tortilla nu stevig op en leg deze met de naad naar onder, in de ovenschaal. Doe dit ook met de andere tortilla's.

  4. Bak de Taquitos zo'n 12 tot 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn en de kaas is gesmolten.

  5. Snijd nu de avocado in blokjes en serveer deze erbij.

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Vanochtend gegeten was goed maar wel stevig hoor. Volgende keer ga ik dit lunchen

  2. Maarten says:

    Een goede hap voor de ochtend na het stappen. Door de worst en ei combinatie denk je toch een beetje aan het English breakfast, maar daar houdt het dan ook op. Zo’n ontbijt neem je niet elke dag, vandaar 4 van de 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close