3 Beste Mexicaanse vegetarische recepten

435

De 3 beste Mexicaanse vegetarische recepten voor jou! Twee vegetarische gerechten en een bijgerecht dat overal echt goed bij past! Lees hieronder nu de 3 beste Mexicaanse vegetarische recepten en laat het ons vooral weten als je een recept hebt gemaakt!

Vegetarisch Mexicaanse recept 1: Vegan taco’s met jackfruit

Dit Mexicaanse recept voor Vegan tacos met Jackfruit is simpel om te maken! Omdat taco’s gemaakt kunnen worden met een diversiteit aan ingrediënten, zijn er ontelbare variaties mee te verzinnen. Deze vegan taco is een echte aanrader!

Jackfruit is een voedzame vleesvervanger. Dit is vooral vanwege de structuur en de redelijk neutrale smaak, waardoor jackfruit de mogelijkheid heeft om smaken goed op te nemen. Jackfruit is rijk aan vitaminen en ijzers, maar in tegenstelling tot vlees, bestaat jackfruit vooral uit koolhydraten en in mindere mate eiwitten.

Dit vegetarisch Mexicaans recept maken? Check hier het hele recept!

Je maakt deze tacos door eerst de pulled jackfruit goed af spoelen onder koud water. Wij gebruiken altijd de Pulled Young Jackfruit van Fairtrade Original. Omdat jackfruit van nature een redelijk neutrale smaak heeft, is het aan te raden zelf smaken toe te voegen. Nadat je het goed hebt afgespoeld kan je de jackfruit daarom marineren met kruiden en pepers. Hiervoor doe je de chipotle in adobo met de kruiden in een blender. Schep het mengsel over de jackfruit heen en zet het even weg. De jackfruit neemt alle smaken zó op dus het is niet nodig om het lang te laten marineren. Daarna bak je de pulled jackfruit in 10 minuten.

Maak daarna de guacamole door alle ingrediënten te mengen in een kom (of zelf in een blender te doen). Zet alle toppings klaar en snijd de ijsbergsla fijn. Nu kun je de tacos gaan opmaken! Doe van alle ingrediënten een goede schep op te taco en klaar zijn jouw vegan tacos met jackfruit.

Dit vegetarisch Mexicaans recept maken? Check hier het hele recept!

Vegetarisch Mexicaans recept 2: Chili sin carne

Van dit Mexicaanse recept voor vegan Chili sin Carne (chili zónder vlees) maak je graag een dubbele portie! Je hoeft er weinig extra voor te doen, je kunt het goed invriezen én ook nog eens gebruiken in andere gerechten. Bijvoorbeeld in deze Quesadilla’s met Chili sin Carne! Wij maken altijd graag wat extra om deze heerlijke quesadilla’s te kunnen maken.

Een absolute serveertip bij dit gerecht is een fris Mexicaans biertje! Bijvoorbeeld een Corona mét limoentje.

Dit vegetarisch Mexicaans recept maken? Check hier het hele recept!

Vegetarisch Mexicaans recept 3: Refried beans

Deze refried beans zijn mega lekker! Dit zelfgemaakte Mexicaanse recept is simpel, lekker én je kunt het in 20 minuten maken. Het is glutenvrij en vegan. En het belangrijkste.. het smaakt zoveel beter dan de zwarte bonenspread / refried beans uit een blik!

Je kunt het recept aanpassen naar jouw eigen wensen en zo pittig, rokerig, en citrusachtig maken als jij lekker vindt. Je kan de refried beans bij tacos, burritos, enchiladas, tostadas en veel andere gerechten eten. De refried beans zijn ook een fantastisch bijgerecht, bijvoorbeeld bij nachos!

Dit vegetarisch Mexicaans recept maken? Check hier het hele recept!

Buen Provecho!

Heb één van deze recepten gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close