Burrito’s met biefstuk

417
WHAT'S SPECIAL
Overheerlijke burrito's voor meatlovers!

Een heerlijk Mexicaanse recept voor Burrito’s met biefstuk. Omdat burrito’s gemaakt kunnen worden met een diversiteit aan ingrediënten, zijn er ontelbare variaties mee te verzinnen. Zo zijn burrito’s heerlijk als avondeten, maar gevuld met ei ook een heerlijk ontbijt.

Dit recept is een makkelijke variant van de burrito gevuld met biefstuk, paprika, ui en refried beans. Wij kiezen er voor om de Biefstuk burrito’s met chipotle dicht te grillen, zodat deze makkelijk dicht blijven bij het eten.

Je maakt deze burrito’s met biefstuk door eerst de refried beans te maken. Dit doe je simpel door alle ingrediënten in een blender te gooien en te blenden.

Vervolgens maak je de paprika’s en uien schoon en snijd je ze in stukken. Bak de parika’s met wat peper en zout in een koekenpan.

Hoe bak je een biefstuk?

Het is van belang dat de biefstuk lekker mals is, anders wordt het erg lastig eten. Zorg dus dat je biefstuk van goede kwaliteit gebruikt. De biefstuk bak je naar jouw eigen smaak. Wij zijn voor medium gegaan, dan bak je ze zo’n 2,5 minuut aan beide kanten. Laat na het bakken de biefstuk nog even rusten in aluminiumfolie voor zo’n 3 tot 5 minuten, zodat de biefstuk lekker mals blijft. Snijd de biefstuk daarna in plakken.

  • Rood (rare): dichtschroeien aan beide kanten is voldoende
  • Licht doorbakken (medium rare): 1 tot 2 minuten per kant
  • Half doorbakken (medium) 2 tot 3 minuten per kant
  • Doorbakken (well done): 3 tot 4 minuten per kant

Tijdens het rusten van de biefstuk kun je mooi de saus gaan maken. Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado met de zure room en limoensap in een blender. Heel simpel! Omdat de burrito’s hiermee een milde smaak hebben, kun je er ook voor kiezen om wat jalapeno’s door de saus heen te blenden.

Alle voorbereidingen zijn nu klaar. Vul de tortilla’s met de refried beans, vervolgens de geraspte kaas, biefstuk en het paprika/ui mengsel. Vouw de burrito’s strak op en bak ze even aan in een pan. Klaar zijn jouw Burrito’s met biefstuk!

Variaties Burrito’s met biefstuk

  • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!
  • Ingrediënten: Zoals al aangegeven; burrito’s staan bekend om hun veelzijdigheid. Schroom dus niet om te variëren met verschillende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan andere combinaties van groenten of deze heerlijke variant met kip!
  • Refried beans: Ook met de refried beans kun je volop variëren. Check voor alle heerlijke variaties dit recept.
  • Pittig: Zoals aangegeven zijn de burrito’s mild van smaak. Wil je toch wat pit toevoegen, blend dan jalapeno’s door de saus, of gebruik een pittige saus zoals Valentina om je burrito’s in te dopen.
Burrito's met biefstuk

Buen Provecho!

Biefstuk Burrito met Chipotle

Heerlijk Mexicaans recept voor burrito's met biefstuk, ui, paprika, refried beans en chipotle!

  • Blender

Biefstuk

  • 2 biefstukken
  • olie (om in te bakken)
  • peper en zout (naar smaak)

Groenten

  • 3 paprika's
  • 1,5 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout (naar smaak)

Refried beans

  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 75 gram chipotle in adobo
  • 1/2 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout (naar smaak)

Saus

  • 1 avocado
  • 125 gram zure room
  • 1/2 limoen (het sap)

Overig

  • 150 gram geraspte kaas (bijv. de TexMex mix of geraspte cheddar)
  • 4 large tortilla wraps (bijv. van La Morena)

Refried Beans

  1. Neem een halve ui. Doe deze samen met het blik bonen, 2 teentjes knoflook, een theelepel komijnpoeder en 75 gram chipotle in adobo, in een blender.

    Na het blenden proef je het geheel en voeg je eventueel nog peper, zout of olie toe.

  2. Doe het mengsel in een pan en verwarm op laag vuur, het hoeft alleen maar warm te worden. Zorg ervoor dat je de refried beans niet laat aanbranden.

Groenten

  1. Maak de paprika's en uien schoon en snijd deze in repen. Pers de teentjes knoflook of snijd ze fijn.

    Bak het met wat peper en zout in een pan.

Biefstuk

  1. Doe peper en zout op de biefstukken. Afhankelijk van de dikte van de biefstukken bak je deze zo'n 2,5 minuten aan beide kanten. Laat ze daarna rusten onder aluminiumfolie (zo'n 6 minuten). Hierna snijd je de biefstukken in reepjes.

Saus

  1. Tijd om de saus te maken. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met het bakje zure room en het sap van een halve limoen in een blender en blend.

Burritos maken!

  1. Nu ben je klaar om de burrito's te gaan maken. Verwarm de tortilla zo'n 10 seconden in de magnetron (door de tortilla kort te verwarmen zal deze minder snel scheuren).

    Doe een goede schep van de refried beans op de tortilla. Hier overheen mag een dun laagje geraspte kaas. Vervolgens voeg je een paar reepjes biefstuk toe. Daar overheen mag een kleine schep van het paprika/ui mengsel.

    Vouw eerst de zijkanten naar binnen. Hou de zijkanten naar binnen en rol het onderste deel over de vulling die nog te zien is. Dan rol je hem verder dicht.

    De burrito mag nog even kort in een koekenpan worden aangebakken. Maximaal zo'n 2 minuten per zijde.

Bewaartips: Het groentenmengsel kun je 2 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Het is wel een aantal keer proberen om de biefstuk zo te krijgen dat hij door te bijten is, maar snij het vooral in kleine stukken. Heel lekker.

  2. Al twee keer klaargemaakt voor verschillende mensen, en wat is dit ongelofelijk lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close