Jackfruit Burrito met Chipotle

380
WHAT'S SPECIAL
De lekkerste vega burrito's met jackfruit

Dit Mexicaanse recept voor Jackfruit Burrito met Chipotle is simpel om te maken en vega! Omdat burrito’s gemaakt kunnen worden met een diversiteit aan ingrediënten, zijn er ontelbare variaties mee te verzinnen. Zo zijn burrito’s heerlijk als avondeten, maar gevuld met ei ook een heerlijk ontbijt.

Dit recept is een makkelijke variant van de burrito gevuld met pulled jackfruit, paprika, ui en refried beans. Wij kiezen er voor om de burrito’s dicht te grillen, zodat deze dicht blijven bij het eten. Erg makkelijk!

Je maakt deze burrito’s met jackfruit door eerst de refried beans te maken. Dit doe je simpel door alle ingrediënten in een blender te gooien en te blenden.

Je maakt deze tacos door eerst de pulled jackfruit goed af spoelen onder koud water. Wij gebruiken altijd de Pulled Young Jackfruit van Fairtrade Original. Omdat jackfruit van nature een redelijk neutrale smaak heeft, is het aan te raden zelf smaken toe te voegen. Nadat je het goed hebt afgespoeld kan je de jackfruit daarom marineren met kruiden en pepers. Hiervoor doe je de chipotle in adobo met de kruiden in een blender. Schep het mengsel over de jackfruit heen en zet het even weg. De jackfruit neemt alle smaken zó op dus het is niet nodig om het lang te laten marineren. Daarna bak je de pulled jackfruit in 10 minuten.

Vervolgens maak je de paprika’s en uien schoon en snijd je ze in stukken. Bak het met wat peper en zout in een koekenpan.

Nu kun je de saus gaan maken. Wij kozen ervoor om simpel het vruchtvlees van de avocado’s te prakken met limoensap, en de zure room los te serveren. Je kunt er ook voor kiezen om één saus te maken. Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado met de zure room en limoensap in een blender. Heel simpel!

Alle voorbereidingen zijn nu klaar. Vul de tortilla’s met de refried beans, vervolgens de geraspte kaas, jackfruit en het paprika/ui mengsel. Vouw de burrito’s strak op en bak ze even aan in een pan.

Variaties Jackfruit Burrito met Chipotle

 • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!
 • Ingrediënten: Zoals al aangegeven; burrito’s staan bekend om hun veelzijdigheid. Schroom dus niet om te variëren met verschillende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan andere combinaties van groenten of deze heerlijke variant met kip!
 • Refried beans: Ook met de refried beans kun je volop variëren. Check voor alle heerlijke variaties dit recept.
 • Vegan: Wil je het recept liever helemaal vegan maken? Vervang dan de zure room door haverfresh.
Jackfruit burrito met chipotle

Buen Provecho!

Jackfruit Burrito met Chipotle

Heerlijk Mexicaans recept voor burrito's met Jackfruit, ui, paprika, refried beans en chipotle!

Jackfruit

 • 2 blikken pulled jonge Jackfruit (ongezoet (550 gram))
 • 75 gram chipotle in adobo
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • 3 teentjes knoflook
 • peper en zout (naar smaak)

Refried Beans

 • 2 blikken zwarte bonen (400 gram)
 • 75 gram chipotle in adobo
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • peper en zout (naar smaak)

Groenten

 • 5 paprika's
 • 2,5 witte óf rode ui
 • olie (om in te bakken)

Saus

 • 2 avocado's
 • 250 gram zure room
 • 1 limoen (het sap)

Overig

 • 300 gram geraspte kaas (bijv. de TexMex mis, cheddar en een vegan optie)
 • 8 large tortilla wraps (bijv. van La Morena)

Jackfruit

 1. Spoel eerst de Jackfruit af in een zeef met koud water. Laat het goed uitlekken. Heb je niet de pulled versie gekocht, trek dan de stukjes uit elkaar met je handen of 2 vorken.

 2. Doe de 75 gram chipotle in adobo in de blender samen met 2 theelepels komijn, en 3 teentjes knoflook. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak. Blend het geheel goed.

  Meng de pasta met de jackfruit en zet het apart in de koelkast. Je mag het een paar uur laten marineren maar dat is niet perse nodig.

 3. Bak de pulled jackfruit in een koekenpan met een beetje zonnebloem of olijfolie voor zo'n 10 minuten.

Refried Beans

 1. Neem een halve ui. Doe deze samen met het blik bonen, 2 teentjes knoflook, een theelepel komijnpoeder en 75 gram chipotle in adobo, in een blender.

  Na het blenden proef je het geheel en voeg je eventueel nog peper, zout of olie toe.

  Doe het mengsel in een pan en verwarm op laag vuur, het hoeft alleen maar warm te worden. Zorg ervoor dat je de refried beans niet laat aanbranden.

Groenten

 1. Maak de paprika's en uien schoon en snijd deze ook in repen. Doe vervolgens alles op een bakplaat of in een ovenschaal. Voeg peper, zout en een klein beetje olie toe.

  Vervolgens doe je de bakplaat of ovenschaal in de oven. Rooster het geheel voor zo'n 20 minuten op 200 graden.

Saus

 1. Wij kozen ervoor de avocado te prakken met wat limoensap, peper en zout en de zure room los te serveren. Je kunt er ook voor kiezen om er één saus van te maken. Doe dan het vruchtvlees van de avocado's samen met 250 gram zure room en het sap van een limoen in een blender en blend.

Burrito's maken

 1. Nu ben je klaar om de burrito's te gaan maken. Verwarm de tortilla zo'n 10 seconden in de magnetron (door de tortilla kort te verwarmen zal deze minder snel scheuren).

  Doe een goede schep van de refried beans op de tortilla. Hier overheen mag een dun laagje geraspte kaas. Vervolgens voeg je een kleine schep van Jackfruit toe. Daar overheen mag een kleine schep van het paprika/ui mengsel.

  Vouw eerst de zijkanten naar binnen. Hou de zijkanten naar binnen en rol het onderste deel over de vulling die nog te zien is. Dan rol je hem verder dicht.

  De burrito mag nog even kort in een koekenpan worden aangebakken. Maximaal zo'n 2 minuten per zijde.

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

 1. Lekker. Ik heb het recept zonder kaas gemaakt want ben vegetarisch. Dit ga ik echt veel vaker eten. Bedankt voor het recept! Xx

 2. Smaakte goed, prima product de jackfruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close