Mexicaanse bonensoep

876
WHAT'S SPECIAL
Heerlijk, simpele bonensoep! Een must have!

Mexicaanse bonensoep ziet er misschien wat saai uit? Maar er zit zo ontzettend veel smaak aan! Zoals je weet vormen bonen één van de basis ingrediënten van de Mexicaanse keuken. De veelzijdigheid van de bonen zorgt er voor dat je ze terug vindt in veel recepten. Zo ook in deze makkelijk te maken soep!

Voor dit recept kun je prima bonen uit blik gebruiken. Lekker makkelijk. Maar het zelf maken van jouw bonen is niet alleen goedkoper maar ook nog eens veel lekkerder! Er gaat iets meer tijd in zitten maar het is super simpel. Hier ons fantastische recept voor Frijoles de la Olla.

Variaties Mexicaanse bonensoep:

  • Bonen: in dit recept gebruiken wij zwarte bonen. Kidneybonen, Pinto bonen (Kievitsbonen) of Peruaanse bonen zijn ook goede keuzes. Net wat jij het lekkerst vindt (of in huis hebt).

Mexicaanse bonen soep

Makkelijk, snel te maken en bomvol smaak! Deze soep is een must have!

  • Pan
  • Blender
  • 350 gram zwarte bonen (gedroogd)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 chipotle peper
  • 4 tenen knoflook
  • 750 mililiter bouillon
  • 1/2 theelepel (Mexicaanse) oregano
  • 1 snufje zwarte peper
  1. Rooster de tomaten op 200⁰C voor een minuut of 15.

  2. Snijd de ui in stukjes en pel de knoflook.

  3. Verwarm wat olie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook aan.

  4. Maak de chipotle schoon, door de zaadlijst te verwijderen.

  5. Doe de tomaten bij de ui en knoflook.

  6. Voeg de bonen en de bouillon toe aan de tomaten, ui en knoflook.

  7. Voeg ook de helft van de chipotle peper toe.

  8. Breng alles op temperatuur. Zodra het mengsel goed warm is, haal je het van het vuur en doe je het in de blender.

  9. Blenden maar!

  10. Doe het gepureerde mengsel terug in de pan, en laat het zo'n 10 minuten sudderen.

  11. Proef! Voeg naar smaak zout, meer chipotle en oregano toe!

  12. Klaar!

Serveertips: 

  • Je kunt wat bosui of kleine stukjes avacado gebruiken als garnering.
  • Als je er van houdt om nog wat hele bonen te proeven, red er dan een paar van de blender, en voeg deze op het einde pas toe!

Bewaartips:

  • De soep is ideaal om in te vriezen!
Side Dish
Mexican
Quick & Easy, Warm

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. I love whgat you guyss are up too. This sort of cleever work and coverage!
    Keeep up the fantastic works guys I’ve you guys to blogroll.

    Feell free to visit my blog; holiday

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close