Bloem tortilla’s

1.8K

Bloem tortilla’s hebben een zachte smaak. In de Mexicaanse keuken gebruiken we meestal mais tortilla’s maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor burritos!

Maistortilla’s hebben wat ons betreft wat meer smaak, waardoor het past bij veel Mexicaanse gerechten. Ben je het nou niet met ons eens, dan kun je de tortilla’s ook met gewone tarwebloem maken! In dit recept, vertellen wij jou hoe!

Variatie bloem tortilla’s

  • Vet: in dit recept gebruiken wij een scheutje olijfolie. Je kunt er ook voor kiezen om een andere olie toe te voegen, net wat jij lekker vindt. In Mexico wordt regelmatig wat reuzel toegevoegd in plaats van olie.

Bloem tortilla’s

Een variant op de mais tortilla's (die toch onze voorkeur hebben!)

  • Weegschaal
  • Pan
  • Tortillapers of deegroller
  • 200 gram bloem (bijvoorbeel patent tarwebloem)
  • 1 theelepel bakpoeder (optioneel)
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 kopje warm water
  1. Mix de bloem, het bakpoeder en zout in een kom.

  2. Voeg een scheut olijfolie en het warme water toe, Meng alles met een lepel of vork.

  3. Zodra het is gemengd kneed je het deeg 4 tot 5 minuten tot je een grote bal deeg hebt (als je een keukenmachine hiervoor hebt dan kun je deze ook gebruiken voor het kneden van het deeg). Laat het deeg zo'n 30 tot 60 minuten rusten onder een stukje huishoudfolie of een theedoek.

  4. Na het rusten verdeel je de deegbal in kleinere ballen met een ongeveer de grootte van een golf bal.

  5. Gebruik een tortillapers of deegroller om de kleine ballen uit te rollen. Als het deeg te plakkerig is voeg je wat bloem toe. 

  6. Verwarm je pan en bak de tortilla's zo'n 45 seconden aan elke kant. Er moeten lichtbruine plekjes ontstaan.

  7. Ontstaan er zwarte plekken, dan staat het vuur te hoog. zet het dan wat zachter.

  8. Ga door met het maken van de tortilla's en ze bakken. Meestal bakken we er één in de pan en rollen we ondertussen de volgende tortilla. 

Bewaartips: Je kunt de bloemtortilla’s een paar dagen bewaren in een goed afgesloten bakje of zip-loc zakje in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen in een plastic zakje voor zo’n twee tot 3 maanden. 
 
Opmerking: Door het bakpoeder worden de tortilla’s iets luchtiger en daardoor wat dikker. Hierdoor kun je zo ook goed eten als flatbread of pita’s. Hou je meer van een dunnere tortilla, laat dan het bakpoeder weg.
 
Lukt het niet om het deeg goed uit te rollen en veert het steeds terug? Dan kun je het deeg nog iets langer laten rusten. 
basisrecept, homemadetortilla, Quick & Easy, tortilla, vegan

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close