Dit Mexicaans recept, nacho’s met kip en Ancho saus, is supermakkelijk te maken maar vooral overheerlijk.
Met alle restjes creëer je een makkelijke maaltijd of snack én binnen 20 minuten is het klaar. Gebruik in dit recept vooral wat je nog in huis hebt.
Variaties Nacho’s met kip en Ancho saus
- Saus: Wij hebben laatst een flinke voorraad Ancho saus gemaakt waardoor wij deze saus gebruiken. Heb je nog een andere saus in huis? Gebruik deze vooral! Ook de simpele rode saus smaakt fantastisch over de nacho’s.
- Eiwitbron: Gekookte kip over nacho’s is altijd lekker. Voel je vrij om dit aan te passen naar wat jij in huis hebt, rundvlees en varkensvlees is nét zo lekker. Door dit eruit te laten kun je ook voor de vegetarische nacho’s gaan!
- Bonen: Toevallig hadden wij nog Frijoles de la Olla van zwarte bonen in huis én nog een half blikje kidneybonen. Lekkere combi! Pinto bonen of refried beans smaken ook goed bij de nacho’s.
- Toppings: Wederom zoveel opties! Wij hebben nu gekozen voor kaas, een rode ui, mais, crème fraîche, een jalapeno en pittige saus. Maar toppings zoals tomaat in kleine blokjes, gesneden avocado of guacamole en koriander zijn ook top.
Nacho’s met kip en Ancho saus
Deze kip Ancho nachos zijn smaakvol en super makkelijk! Kies voor de toppings die jij nog in huis hebt.
- Oven
- Bakplaat of ovenschaal
- 1 gekookte kipfilet
- 1,5 kopje Ancho saus
- 1 zak tortilla chips
- kaas (naar smaak)
- crème fraîche of zure room
- 1 kopje bonen
- 1/2 rode ui (fijn gesneden)
- 1/2 kopje mais
- 1 jalapeno
Verwarm de oven voor op 180C.
Pocheer de kip. Doe de twee kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Het is lekker om wat gesneden ui, zout en peper aan het water toe te voegen. Voor wat extra pit, kun je ook een gesneden pepertje toevoegen.
Haal de kipfilet uit elkaar met twee vorken. Voeg de enchilada saus toe aan de kip en verwarm kort in een pan.
Spreid de nacho chips uit over een bakplaat of in een ovenschaal. Strooi de kaas over de chips en zet het in de oven. Binnen een paar minuten is de kaas gesmolten en kun je het uit de oven halen.
Voeg alle toppings toe! Laat het geheel nog even een minuutje in de oven staan.
Serveer warm.
Bewaartips: Eet direct op!
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.