Mole enchilada’s

557
WHAT'S SPECIAL!
Speel met toppings en creëer je eigen heerlijke recept!

Mole enchilada’s zijn simpelweg fantastisch. Niet voor niks wordt mole gemaakt bij feestelijke gelegenheden!

In dit gerecht komen veel van de door ons gedeelde recepten samen. Zo gebruik je voor de vulling de gekookte kip, Frijoles de la Olla en mole! Daarnaast kun je de enchilada’s naar eigen inzicht voorzien van toppings, wij hebben gekozen voor blokjes avocado, peterselie, rode ui, sesamzaadjes en hot sauce!

Variaties Mole enchilada’s

Mole in een pan met daarachter chocolade en pepers
Mole de poblano
  • Eiwitbron: Versnipperde gekookte kip, varkensvlees (of carnitas), rundvlees, garnalen en tofu zijn goede keuzes.
  • Bonen: Pinto bonen, zwarte bonen en kidney bonen smaken heerlijk in deze enchilada’s.
  • Groenten: Alle gekookte groenten waar je van houdt, zoals geroosterde bloemkool, zoete aardappelen, paprika’s, uien, enz.
  • Kaas: Doe gerust kaas in of over de enchilada’s. Wil je de kaas eroverheen doen? Doe dat dan voordat de enchilada’s de oven in gaan. Kies de kaas die jij het lekkerst vindt!
  • Tortilla’s: Wij gebruiken voor deze enchilada’s altijd bloem tortilla’s maar je kunt ook mais tortilla’s gebruiken.
  • Toppings: Door de rijke en warme smaak van de Mole kiezen wij vaak voor een frisse tegenhanger zodat het gerecht in balans is. Avocado, verse koriander, een rode of witte ui, radijsjes smaken erg goed bij dit gerecht.

Mole enchilada’s

Dit gerecht is ideaal om je favoriete recepten bij elkaar te brengen!

  • Oven
  • Ovenschaal
  • 8 grote bloemtortilla's
  • 1 portie mole
  • 3 stuks kipfilet (gebakken)
  • 1 zakje geraspte kaas (Pak je favoriete kaas!)
  • 1 hele hoop toppings (naar eigen smaak)
  1. Verwarm de oven voor 175⁰C

  2. Vet de ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie

  3. Giet ongeveer 80 ml mole in de ovenschaal

  4. Leg een tortilla op een plat bord, en schep er een eetlepel mloe in. Verdeel deze gelijkmatig over de tortilla

  5. Bestrooi de tortilla met kaas naar smaak

  6. Verdeel ongeveer een eetlepel bonen over het midden van de tortilla

  7. Voeg nu een handje kipfilet toe. Je kunt de kipfilet in stukken snijden, of met vorken uit elkaar trekken.

  8. Herhaal deze stap met de rest van de tortilla's

  9. Doe de gevulde tortilla's in de ovenschaal.

  10. Giet de resterende mole over de tortilla's.

  11. Bak de tortilla's zo'n 25 minuten in de oven, totdat de tortilla's enigszins krokant zijn.

  12. Haal de tortilla's uit de oven, en voeg je favoriete toppings toe. Hieronder vind je een aantal opties!

Serveertips:

  • Wij gebruiken in reepjes gesneden avocado, peterselie, rode ui en sesamzaadjes!
  • Wil je de enchilada’s vegan maken? Vervang dan de kip en kaas door bonen en groenten zoals paprika of mais!
  • Wil je wat meer pit? Schroom dan niet om wat jalapeno’s door de vulling.

Bewaartips:

Wij zien geen reden deze enchilada’s te bewaren; eet ze gewoon gelijk op! Maar heb je toch teveel gemaakt (wat we ons kunnen voorstellen) dan kun je ze prima een dag of twee goed afgesloten in de koelkast bewaren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close