Burrito’s met Pulled Chicken

53
WHAT'S SPECIAL

Dit Mexicaanse recept voor Burrito’s met Pulled Chicken mag natuurlijk niet ontbreken in je repertoire!
Burrito’s – letterlijk vertaald “ezeltje” – dankt zijn naam aan de gelijkenissen met de ezel (“burro”). Waar ezels gebruikt werden om heel veel te dragen, is de burrito geschikt om veel verschillende ingrediënten te bevatten. Deze veelzijdigheid maakt dat de burrito niet mag ontbreken in je Mexicaanse menu.

Omdat burrito’s gemaakt kunnen worden met een diversiteit aan ingrediënten, zijn er ontelbare variaties mee te verzinnen. Zo zijn burrito’s heerlijk als avondeten, maar gevuld met ei ook een heerlijk ontbijt.

Dit recept is een makkelijkere variant, gevuld met pulled chicken en refried beans. Wij kiezen er voor om de gevulde burrito’s dicht te grillen, zodat deze makkelijk dicht blijven bij het eten. Hoewel het dichtgrillen van eten een veel gebruikte techniek is, wordt het dichtgrillen van burrito’s toegeschreven aan een “main food researcher” van een bekend fastfood Tex-Mex restaurant.

Variaties Burrito’s met Pulled Chicken

  • Koriander: Niet iedereen is even dol op koriander, voor sommige mensen smaakt koriander lekker fris en een beetje naar citroen. Voor andere mensen kan de smaak heel overheersend smaken en soms zelfs naar zeep. Het is genetisch bepaald of je deze smaak wel of niet lekker vindt. Leuk weetje is dat je wel aan de smaak van koriander kan wennen! Hou jij niet van koriander? Vervang het dan gerust voor peterselie, al is de smaak dan wel écht anders.
  • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!
  • Ingrediënten: Zoals al aangegeven; burrito’s staan bekend om hun veelzijdigheid. Schroom dus niet om te variëren met verschillende ingrediënten.
Burrito's met pulled chicken

Buen Provecho!

Burrito’s met pulled chicken

Burrito's met pulled chicken, refried beans en paprika en ui.
Porties 2 personen
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 4 large tortilla wraps bijv. van La Morena
  • 75 gram chipotle in adobo
  • 3 punt paprika's
  • 2 grote witte uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik zwarte bonen 400 gram
  • 150 gram geraspte kaas bijv. de TexMex mix of geraspte cheddar
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • olie om in te bakken

Saus

  • 1 avocado
  • 125 gram zure room

Instructies

  • Begin met het koken van de kip. Doe de kipfilets in een kookpan en voeg kokend water toe tot de kip onder staat. Voeg een halve ui (gesneden) en 1 teentje knoflook toe aan het water. Laat de kip zo'n 10 tot 15 minuten koken tot deze gaar is.
    Zodra de kip gaar is haal je de filets uit elkaar met twee vorken.
  • Neem de andere helft van het de ui en doe dit samen met het blik bonen, 2 teentjes knoflook, een theelepel komijnpoeder, de 75 gram chipotle in adobo en peper en zout in de blender. Blend. Voeg eventueel wat olie toe.
    Doe het mengsel in een pan en verwarm dit kort. Het hoeft alleen warm te worden.
  • Snijd de punt paprika's en de andere ui in reepjes. Bak dit samen met 2 teentjes knoflook in een pan.
  • Nu ben je klaar om de burrito's te gaan maken. Verwarm de tortilla zo'n 10 seconden in de magnetron (door de tortilla kort te verwarmen zal deze minder snel scheuren).
    Doe een goede schep van de refried beans op de tortilla. Hier overheen mag een dun laagje geraspte kaas. Vervolgens voeg je een klein handje van de pulled chicken toe. Daar overheen mag een kleine schep van het paprika/ui mengsel.
    Vouw eerst de zijkanten naar binnen. Hou de zijkanten naar binnen en rol het onderste deel over de vulling die nog te zien is. Dan rol je hem verder dicht.
    De burrito mag nog even kort in een koekenpan worden aangebakken. Maximaal zo'n 2 minuten per zijde.

Saus

  • Doe het vruchtvlees van de avocado met de 125 gram zure room in een blender en blend. Klaar is de saus!

Notities

Bewaartips: De pulled chicken en het paprika mengsel kun je 2 dagen bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close