Quesadilla’s met Chili sin Carne

1.4K
WHAT'S SPECIAL
Cheese lover? Dan is dit het gerecht voor jou!

Kaasliefhebber? Dan zijn deze Quesadilla’s met Chili sin Carne echt iets voor jou! Je kunt quesadilla’s vullen met van alles, verschillende soorten vlees, groenten en natuurlijk met kaas. In dit geval hebben wij gekozen voor een heerlijke vulling van Chili sin Carne, een bonenchili. Niet alleen lekker maar ook nog een vegetarisch mét vegan opties.

Quesadilla’s kun je bijvoorbeeld eten als lunch maar het is ook een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond of zelfs snack!

Variaties Quesadilla’s met Chili sin Carne

  • Vegan: Dit recept is heel simpel vegan te maken! Gebruik het plantaardige alternatief voor cheddar, dat is gewoon in de supermarkt te koop!
  • Kaas: In Mexico worden quesadilla’s vaak gemaakt met Monterey Jack kaas, in Nederland is dit niet overal even goed verkrijgbaar. Een perfect alternatief is een lekkere Cheddar, dit kun je wel bijna overal krijgen.
  • Guacamole: In dit recept gebruiken wij een basis guacamole maar je kunt de guacamole natuurlijk aanpassen naar jouw wensen. Zie dit recept voor opties!
  • Chili sin Carne: Hou je van pittig? Voeg gerust nog wat chipotle in Adobo toe of een jalapeno!
    Maak je de chili liever from scratch? Gebruik dan dit recept voor Chili sin Carne.
    Of heb je toevallig andere bonen in huis dan de zwarte bonen? Geen probleem, ook met Pinto bonen, Kidney bonen én andere bonen smaakt dit super.
quesadilla's
quesadilla’s

Buen Provecho!

Quesadilla’s met Chili sin Carne

Mexicaanse tortilla's gevuld met Chili sin Carne, kaas en guacamole.

  • Pannen

Tortilla's & Kaas

  • 4 grote tortilla's
  • 150 gram geraspte Cheddar (of Monterey Jack kaas)
  • 200 gram geraspte belegen kaas

Chili sin Carne

  • 1 blik zwarte bonen (of kidneybonen)
  • 1 kleine witte ui (rood mag ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (zo'n 400 gram (of vers))
  • 100 gram chipotle in Adobo
  • 1/2 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout (naar smaak)

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui (fijn gesneden)
  • 1 kleine tomaat (fijn gesneden / optioneel)
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 jalapeno of rode peper (fijn gesneden, zaadlijsten en pitjes verwijderd)
  • peper en zout (naar smaak)

Toppings

  • 1 limoen (in partjes)
  • 1 bosje verse koriander (fijn gesneden / optioneel)

Chili sin Carne

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan in een pan. Voeg vervolgens de komijn, gerookte paprikapoeder en chipotle in adobo toe. Laat dit enkele minuten aanbakken.

  2. Vervolgens doe je het mengsel samen met de zwarte bonen en de tomaten (uit blik of vers) in een pan. Laat het zo'n 15 minuten doorkoken. Let erop dat je de chili regelmatig doorroert en goed oplet dat er voldoende vocht in de pan aanwezig is. Is er teveel vocht verdampt? Voeg dan wat water toe.

  3. Hierna proef je de chili en voeg je naar smaak peper en zout toe.

Guacamole

  1. Tijd om de guacamole te maken. Gebruik een kom en doe hier het vruchtvlees van de avocado in. Prak dit met een vork en meng vervolgens de fijngesneden ui, jalapeno of rode chilipeper en koriander doorheen. Mocht je tomaat willen toevoegen dan kun je dit ook direct doen. Breng het vervolgens op smaak met limoensap, peper en zout. 

Quesadilla's bouwen

  1. Tijd om de quesadilla's te gaan bouwen! Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg hier een tortilla in (je hoeft geen olie of boter toe te voegen). Doe een mix van de twee kazen op de tortilla. Voeg vervolgens een goede schep van de Chili sin Carne toe en spreid dit gelijkmatig uit over de tortilla. Voeg nu weer wat kaas toe op de Chili sin Carne. Vervolgens leg je de tweede tortilla erop en druk je deze zachtjes aan. Zet het vuur halfhoog.

    Wanneer de kaas begint te smelten en de onderste tortilla knapperig en bruin is, draai je ze voorzichtig om! Twee spatels gebruiken is een tip. Als ook de andere kant mooi bruin is is de quesadilla klaar. Maak op dezelfde manier de tweede.

  2. Snijd mooie punten van de quesadilla's met Chili sin Carne en serveer ze op een mooie schaal. Garneer de quesadilla's met koriander (optioneel) en wat verse limoensap!

Bewaartips: Quesadilla’s zijn vers het lekkerst, eet ze daarom gelijk op. De guacamole kun je dan wél weer goed bewaren. Om de guacamole te bewaren bedek je de kom met huishoudfolie. Zorg ervoor dat je de folie direct op de guacamole zelf legt zodat er geen lucht meer tussen zit. Je kunt de guacamole zo maximaal twee dagen bewaren in de koelkast. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Jolanda says:

    Wat is dit bizar lekker, ze zijn precies geworden zoals op de fotos. Super gerechtje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close