Vegan krokante kikkererwt taco’s

291
WHAT'S SPECIAL
Vooral niet droog maar smaakvol!

Super lekkere vegan krokante kikkererwt taco’s! Laatst maakten wij al overheerlijke krokante kip taco’s met chipotle saus. Toen bedachten we al direct dat we graag een heerlijke vegan optie wilden maken. En dat is gelukt!

Deze smaakvolle, niet droge kikkererwt taco’s zijn het resultaat. Ook als je niet vegan bent is dit Mexicaanse recept écht een aanrader.

Variaties vegan krokante kikkererwt taco’s

  • Toppings: Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, guacamole en kaas (bijvoorbeeld Vegan kaas of feta) zijn heerlijke keuzes als toppings!
  • Chipotle saus: Wij hebben gekozen voor half vegan mayo en half vegan yoghurt. Je kunt ook prima voor één van de twee kiezen. Hou je van een wat pittigere saus? Voeg dan nog wat extra chipotle in Adobo toe of een jalapeno.

Buen Provecho!

Vegan krokante kikkererwt taco’s

Dit Mexicaanse recept voor vegan krokante kikkererwt taco's is niet alleen simpel te maken maar ook nog eens ontzettend lekker!

  • Keukenmachine
  • oven of koekenpan
  • Blender
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 45 gram havermout
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel Mexicaanse oregano
  • 1 theelepel zout
  • peper (naar smaak)
  • 1 kopje amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 kopje bloem (of fijngemalen havermout)
  • 1 kopje vega cornflakes

Chipotle saus

  • 100 gram chipotle in adobo
  • 5 eetlepels vega yoghurt
  • 2 eetlepels vega mayonaise

Toppings

  • 1 krop romaine sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado

Tortilla's

  • 6 stuks maistortilla's
  1. Spoel de kikkererwten goed af onder koud water. Vervolgens doe je ze in de keukenmachine samen met de gerookte paprikapoeder, Mexicaanse oregano, komijn, zout en peper. Pulseer een aantal keer zodat het goed is gemengd. Doe dit niet te lang, het hoeft geen fijne massa te worden. Verdeel het geheel in kleine platte porties (bij ons waren dit 14 stuks).

  2. Zet drie diepere borden klaar, doe op het ene bord de plantaardige melk, op de ander mag het bloem en op de derde de vega cornflakes.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  4. Haal de porties kikkererwten eerst door de bloem, vervolgens door de plantaardige melk en als laatst door de cornflakes heen. Vervolgens plaats je de stukjes op een bakplaat (met bakpapier). Zodra je dit bij alle stukjes hebt gedaan bak je het in de oven voor zo'n 20 minuten op 180 graden.

Chipotle saus

  1. Doe de vega mayonaise, yoghurt en chipotles in een blender. Blend totdat je een gladde massa hebt.

Toppings

  1. Wij hebben gekozen voor romaine sla, komkommer en avocado als toppings. Maak jouw toppings schoon en snijd ze in fijne plakjes.

Tortilla's

  1. Verwarm de tortilla's in een koekenpan. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken.

Opmaak

  1. Vul de tortilla's met de krokante kikkererwt stukjes, jouw toppings en de chipotle saus!

Bewaartips: Je kunt de kikkererwt stukjes 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Heb je de taco’s al opgemaakt? Dan is het het lekkerst om ze zo snel mogelijk op te eten. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Bedankt voor dit fijne recept. Zeker de chipotlesaus was erg lekker. Laatst heb ik de kikkerwten (beetje falafelachtig zijn ze) voor de tweede keer gemaakt. Gelijk extra veel zodat er ook een deel in de vriezer kom. Uit de vriezer smaakt het net zo goed. Echt heel lekker 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close