Deze lekkere guacamole is simpel en past bij heel veel Mexicaanse recepten!
De guacamole smaakt bijvoorbeeld erg goed bij deze Tostadas met refried beans en op verschillende taco’s! Je kunt de guacamole ook gebruiken als dip bij nacho’s.
Variaties guacamole
- Tomaat: voeg een fijn gesneden tomaat toe aan de guacamole.
- Komijn: een beetje komijnpoeder geeft een extra smaak aan je guacamole, voeg dit gerust toe!
- Pittig: voeg voor wat meer pit nog een extra jalapeno toe.

De lekkerste guacamole
Dit zelfgemaakte guacamole recept is snel en makkelijk om te maken, maar vooral héél erg lekker!
Benodigdheden
- Kom of bakje
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado's
- 1 kleine rode ui fijn gesneden
- 1 limoen het sap
- verse koriander gehakt
- 1 jalapeno peper of rode peper fijn gesneden, zaadlijsten en pitjes verwijderd
- peper en zout naar smaak
- 1 tomaat optioneel / fijn gesneden
- 1/2 theelepel komijn poeder optioneel
Instructies
- Gebruik een kom en doe hier het vruchtvlees van de avocado in. Prak dit met een vork en meng vervolgens de fijngesneden ui, jalapeno of rode chilipeper en koriander doorheen. Mocht je tomaat of komijn willen toevoegen dan kun je dit ook direct doen. Breng het vervolgens op smaak met limoensap, peper en zout.
- Serveer de guacamole direct!
Notities
Bewaartips: Om deze guacamole te bewaren bedek je de kom met huishoudfolie. Zorg ervoor dat je de folie direct op de guacamole zelf legt zodat er geen lucht meer tussen zit. Je kunt de guacamole zo maximaal twee dagen bewaren in de koelkast. Het is wel het lekkerst om het direct na de bereiding op te eten.
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.