Taco’s al Pastor – de makkelijke variant

6.2K
WHAT'S SPECIAL
Shoarma maar dan anders? Een simpel Mexicaans vleesgerecht dat je laat smullen!

Taco’s al Pastor is een ‘traditioneel’ Mexicaans recept met heerlijk gekruid vlees! We zeggen ‘traditioneel’, want de historie van dit gerecht gaat terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Groepen Libanese migranten introduceerden de klassieke Shoarma in Mexico. Dit gerecht bestond uit geroosterd lamsvlees op een bloem tortilla of pitabroodje. Kort na introductie stond dit heerlijke gerecht bekend als “Taco’s Árabes” (Arabische taco’s). Het werd bereid met aan het spit gegaard vlees, zoals we dat kennen uit menig kebab-zaak. De jaren hierna hebben de Mexicanen hier hun eigen draai aan gegeven, waardoor de Taco’s Al Pastor nu gemaakt worden met varkensvlees dat van tevoren uitgebreid gemarineerd wordt. Je vindt dit uitgebreide recept hier.

Voor dit recept zullen we simpele Taco’s Al Pastor gaan maken, want we snappen dat een dag marineren niet voor iedereen is weggelegd. Hoewel de uitgebreide variant onze voorkeur heeft vanwege de iets vollere smaak, is deze versimpelde variant niet minder lekker! In deze variant maken we gebruik van varkensvlees. Eet je geen varkensvlees? Geen zorgen, je kunt dit ook vervangen door rundvlees.

Voor dit recept maak je als eerste de mais tortilla’s.

Variaties Taco’s al Pastor

 • De uitgebreide variant: heb je meer tijd om dit gerecht te laten marineren? Ga dan voor de uitgebreide variant!

Taco’s Al Pastor – makkelijke variant

Traditioneel Mexicaans recept met heerlijk gekruid vlees

 • Blender
 • 8 Guajillo pepers
 • 2 Ancho pepers
 • 6 teentjes Knoflook
 • 250 ml Ananassap
 • 1 theelepel Achiote pasta
 • 1 theelepel Komijn
 • 2 Laurierblaadjes
 • 600 gram Gesneden varkensschouder of varkenslapjes
 • Tortilla's
 • 1 kopje Ananasblokjes
 • 1 Rode ui
 • Koriander (naar smaak)
 1. Kook een liter water, en halveer de Guajillo en Ancho-pepers, en verwijder de zaadjes. Deze pepers hebben een Scoville waarde van tussen de 2500 en 5000, wat vergelijkbaar is met Tabasco-saus. Hou je van wat pit; dan kun je wat zaadjes laten zitten. Ditzelfde geldt voor de Ancho-pepers. Deze zijn weliswaar wat milder, maar de combinatie van deze pepers kan – tenzij ontzaad – de gemiddelde Hollandse tong toch flink laten tintelen.

 2. Zodra de zaadjes zijn verwijderd, rooster je de pepers kort, zo'n 2 tot 3 minuten, aan in een pan. Je hoeft hier geen olie bij te doen. Vervolgens doe je de pepers in een hittebestendige kom en voeg je het kokende water toe. Laat de pepers weken tot ze zacht zijn. Zodra de pepers zacht zijn, haal je ze uit het water, maar gooi het water niet weg.

 3. Zodra de pepers zacht zijn, doe je ze samen met de knoflook, ananassap en achiotepasta in de blender, totdat je een vloeibare substantie krijgt. Deze saus ga je koken. Is de saus te dik? Voeg er dan een beetje van het water dat je bewaard hebt bij, totdat de saus goed vloeibaar is.

 4. Breng de saus voorzichtig aan de kook, en voeg de komijn en de laurierbladeren toe. Snijd ondertussen het vlees in dunne repen.

 5. Zodra de saus kookt, voeg je het varkensvlees aan de saus toe. Kook het vlees in de saus totdat het vlees gaar is. Dikt of droogt de saus te snel in, zorg er dan voor dat je een deksel gebruikt, of voeg nog een klein beetje bewaard water toe. Je kunt er ook naar smaak zout en peper aan toevoegen, maar wij adviseren geen peper meer toe te voegen; de gebruikte Ancho en Guajillo-pepers zorgen namelijk al voor genoeg smaak.

 6. Zodra het vlees klaar is, snijd je de repen vlees in de gewenste lengte, zodat ze goed passen op je mais tortilla’s!

 7. Hierna maak je de tortilla's op met jouw gewenste toppings! Wij hebben gekozen voor ananas en rode ui.

Bewaartips: het varkensvlees kun je 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt het ook 3 maanden invriezen. 

Main Course
Meat, Quick & Easy, Sauce

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close