Taco’s chipotle kabeljauw

1.4K
WHAT'S SPECIAL
Spicy vis taco's!

Heerlijk Mexicaans recept voor taco’s chipotle kabeljauw met daarbij een frisse salade. Dit lekkere spicy Mexicaanse gerecht heb jij binnen 30 minuten op tafel staan.

Heb je zin om vis te eten maar wil je eens iets anders proberen? Maak dan deze taco’s met chipotle kabeljauw. Je begint met het maken van de marinade voor de kabeljauw. Deze maak je door olijfolie, limoensap, komijnpoeder, chipotlepoeder en peper en zout te mengen. Vervolgens marineer je de vis.

De heerlijke salade voor op de taco’s maak je met rode kool, wortel, mais, koriander, Griekse yoghurt en limoensap. Meng al deze ingrediënten en de simpele salade is al klaar.

Dan nog de vis taco saus die we over deze taco’s heen doen! Ook deze is makkelijk te maken door Griekse yoghurt met mayonaise, limoensap, paprikapoeder en peper en zout te mixen. Je krijgt een lekkere romige saus die je het best in de koelkast kan zetten tot je het gebruikt.

De tortilla’s bak je aan en de blokjes kabeljauw bak je 3 tot 5 minuten in hete olie. Daarna kun je de taco’s opmaken. Doe hiervoor een goede schep van de salade in de tortilla. Daarna een paar blokjes kabeljauw. Vervolgens top je af met de saus én dan kunnen we je ook nog eens aanraden er extra hot sauce bij te doen! Zelf gebruiken wij meestal de hot sauce van Valentina.

Simpel maar heel smaakvol!

Variaties Taco’s chipotle kabeljauw

  • Tortilla’s: In Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Zelf maken is het lekkerst maar goede mais tortilla’s uit de supermarkt zijn ook prima.
  • Saus: Mag jouw saus wel iets pittiger zijn? Voeg dan een beetje van de chipotle poeder toe aan de saus.
  • Toppings: Door de salade heb jij al een heerlijke frisse topping, wil je nog wat pit en extra kleur toevoegen? Snijd dan een jalapeno peper in plakjes en doe deze over de taco’s heen.

Buen Provecho!

Taco’s chipotle kabeljauw

Heerlijk Mexicaans recept voor taco's met chipotle kabeljauw met daarbij een frisse salade.

Kabeljauw

  • 260 gram kabeljauw
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 theelepel chipotle poeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • peper en zout (naar smaak)

Salade

  • 100 gram rode kool (fijn gesneden)
  • 100 gram wortel ((peen julienne))
  • 150 gram mais
  • bosje koriander (gesneden)
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 limoen (het sap)
  • peper en zout (naar smaak)

Saus

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise (of Yofresh of vergelijkbaar)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout (naar smaak)
  • 1/4 limoen (het sap)

Tortillas

  • 6 mais tortillas ((3 p.p.))
  • Hot sauce (optioneel)

Kabeljauw marineren

  1. Snijd de kabeljauw filets in blokjes. Vervolgens marineer je de kabeljauw. Dit doe je door een marinade te maken van de olijfolie, limoensap, chipotlepoeder, komijnpoeder, peper en zout. Marineer de kabeljauw en zet het weg in de koelkast.

Saus

  1. Maak nu de saus, dit doe je door de Griekse yoghurt, mayonaise, limoensap, paprikapoeder met peper en zout te mengen in een kom. Je kan het ook kort in een foodprocessor doen. Meng de saus tot deze glad en romig is.

Salade

  1. Tijd om de salade te maken. Doe de 100 gram rode kool, wortel en 150 gram mais in een kom. Voeg vervolgens de 3 eetlepels Griekse yoghurt, gesneden koriander, 1 eetlepel limoensap en peper en zout toe. Klaar is de salade.

Tortillas

  1. Verwarm de maistortilla's in een koekenpan zonder olie. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken. Leg de tortilla's daarna op een bord en bedek het met een schone theedoek. Zo blijven ze lekker warm.

Kabeljauw bakken

  1. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de gemarineerde kabeljauw in de pan zodra de olie goed heet is. Bak de vis aan alle kanten voor zo'n 3 tot 5 minuten tot de vis gaar is.

Opmaken

  1. Tijd om de tacos op te maken! Doe de kabeljauw blokjes op de tortilla. Vervolgens een goede schep van de salade. Daar overheen mag de saus en garneer eventueel af met schijfjes jalapeno.

Tips van de chef: Het is het lekkerst om de tacos direct op te eten! De salade kun je eventueel wel een dag in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Katrijn says:

    Wij eten dit recept nu ook vaak als salade. Erg lekker. Bedankt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close