Krokante kip taco’s met Chipotle saus

73
WHAT'S SPECIAL

Krokante kip, zachte guacamole en frisse maar pittige saus!

Dit Mexicaanse recept voor krokante kip taco’s met Chipotle saus is een echte aanrader. De taco’s hebben een lekkere bite en heerlijke toppings (naar jouw keuze). Daarnaast is de pittige chipotle yoghurt saus een frisse toevoeging. Van alles wat in dit recept!

Voor deze taco’s hebben wij onze zelfgemaakte mais tortilla’s gebruikt. Veel lekkerder dan de tortilla’s uit de supermarkt!

Variaties Krokante kip taco’s met Chipotle saus

  • Toppings: Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, guacamole en kaas (bijvoorbeeld de Mexicaanse Cotija kaas of feta) zijn heerlijke keuzes als toppings!
  • Vega: Speciaal voor de vega’s onder ons hebben we een volledig vegan recept gemaakt met kikkererwten. Binnenkort linken we naar het recept door. Trouwens, het vegan recept is ook een échte tip voor de niet vegans onder ons.
Krokante kip taco’s met chipotle saus

Krokante kip taco’s met Chipotle saus

Krokante gepaneerde kip taco's met een frisse maar pittige chipotle yoghurt saus.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Benodigdheden

  • Pan

Ingrediënten

  • 2 kipfilets (400 gram)
  • 1/2 cup bloem
  • 2 eieren
  • 1 1/2 cup paneermeel Panko of cornflakes zijn ook lekker
  • 1/2 theelepel chipotle poeder
  • 6 mais tortilla's
  • 1 avocado
  • 1 limoen het sap
  • zout en peper naar smaak
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 1 chipotle in adobo
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Snijd de twee kipfilets horizontaal doormidden op een snijplank. Leg huishoudfolie over de kipfilets heen en sla ze plat (bijvoorbeeld met een deegroller of pan). 
  • Doe de bloem op een bord, het paneermeel of de broodkruimels op een tweede bord en de twee eieren in een bakje. Kluts de eieren. 
  • Wentel de kipfilets eerst in de bloem, vervolgens in het eimengsel en als laatst in het paneermeel. 
  • Bak de gepaneerde kipfilets op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. 
  • Meng voor de chipotle saus 1/2 cup met Griekse yoghurt, een teentje knoflook, de chipotle in adobo, een beetje zout en limoensap in een blender of keukenmachine. 
  • Verwarm de tortilla's kort in een koekenpan of in de magnetron.
  • Snijd de gebakken kipfilets in reepjes en je kunt jouw krokante taco's gaan opmaken. Leg de gesneden kip in de tortilla en kies de toppings die jij het lekkerst vindt. Wij hebben nu gekozen voor de avocado, komkommer, romaine sla, limoensap en de chipotle saus.
  • Serveer ze direct!
calorieën: 1250kcal

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close