Taco’s met krokante kabeljauw

40
WHAT'S SPECIAL

Heerlijke taco's voor de visliefhebber!

Dit Mexicaanse recept voor Taco’s met krokante kabeljauw moet je als visliefhebber geprobeerd hebben!

In dit gerecht gebruiken we verse kabeljauw gepaneerd met panko en gebakken in olie voor de knapperige laag. Samen met een frisse avocado-spread, en pittige chipotle-mayonaise, heb je een heerlijke taco met perfecte passende smaken! Wil je het gerecht iets ‘magerder’ maken, gebruik dan in plaats van echte mayonaise een variant met minder vet, zoals YoFresh!

Wij hielden het gerecht, door het af te toppen met tomaatjes, sla en koriander, simpel. Je kunt er natuurlijk je geheel eigen twist aan geven door meer of andere toppings te gebruiken.

Heb je meer zin in taco’s met kip? Check dan het gerecht voor Taco’s met krokante kip!

Variaties Taco’s met krokante kabeljauw

  • Tortilla’s: In Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Zelf maken is het lekkerst maar goede mais tortilla’s uit de supermarkt zijn ook prima.
  • Saus: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van te veel pepers? Gebruik iets minder anchopepers en iets meer mayonaise voor de saus. Je kunt het gerecht dan altijd nog pittiger maken door een Valentina saus te gebruiken.
  • Toppings: Deze Taco’s met korkante kabeljauw zijn al smaakvol genoeg van zichzelf daarom kun je de toppings simpel houden. Wij hebben gekozen om ze klassiek te maken met sla, tomaatjes en koriander. Het is een aanrader om net voor het eten een partje limoen boven de taco uit te knijpen voor een nog frissere Mexicaanse smaak. Heb jij iets anders lekkers in huis wat er liever overheen doet? Dan kan dat natuurlijk ook! Het gaat erom dat jij de taco lekker vindt!
Taco's met krokante kabeljauw

Buen Provecho!

Taco’s met krokante kabeljauw

Makkelijke maar overheerlijke taco's met Krokante kabeljauw in een jasje van Panko.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten

Kabeljauw

  • 260 gram kabeljauw
  • 75 gram Panko
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Tortilla's

  • 6 kleine mais tortilla's

Saus

  • 100 ml mayonaise of iets vergelijkbaars
  • 50 gram chipotle in adobo

Toppings

  • 200 gram ijsbergsla fijn gesneden
  • 250 gram cherry tomaten
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 limoenen
  • peper en zout naar smaak

Instructies

Saus + toppings

  • Begin met het voorbereiden van de toppings en saus. Want zodra je de kabeljauw gaat bakken, gaat het snel.
  • Meng de mayonaise met de 50 gram chipotle in adobo in de blender. De saus is nu klaar.
  • Snijd de ijsbergsla fijn en snijd de cherry tomaten in plakjes. Prak de avocado's in een bakje. Voeg eventueel limoensap en peper en zout toe naar smaak.

Tortilla's

  • Verwarm de maistortilla's in een koekenpan. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken. Leg de tortilla's daarna op een bord en bedek het met een schone theedoek. Zo blijven ze lekker warm.

Kabeljauw

  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Zet 3 bakjes klaar. In het eerste bakje mag je de Panko doen. In het tweede bakje mag een geklutst ei. In het derde bakje meng je de bloem met de theelepel chilipoeder en paprikapoeder, ook voeg je zout toe.
  • Snijd de kabeljauw filets in plakken van zo'n 2 bij 1 cm. Doe een stukje kabeljauw eerst in het bloemmengsel. Vervolgens in het ei en daarna in de Panko. Doe dit met alle stukjes kabeljauw.
  • Zet vast een bordje met daarop keukenpapier klaar. Hier kan de kabeljauw op uitlekken nadat het is gebakken.
  • Is de olie heet genoeg? Dit check je bijvoorbeeld door even met een houten pollepel in de olie te gaan. Ontstaan er bubbeltjes? Dan is de olie heet genoeg.
    Doe een paar stukjes van de kabeljauw in de hete olie, niet teveel tegelijk zelf kon ik er zo'n 5 tot 6 stuks per keer bakken. Als je teveel in de pan legt, bakt het minder goed. Na het bakken laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Opmaken

  • Tijd om de taco's op te maken! Neem een tortilla en doe hier een goede schep van de geprakte avocado op en daarna een handje ijsbergsla. Doe vervolgens de kabeljauw erop en top af met de tomaat, saus en vers limoensap!

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close