Tostada’s zijn gefrituurde of geroosterde maistortilla’s en vormen de basis van een gerecht. Je kunt de tostada’s beleggen met de lekkerste toppings naar jouw keuze.
Onze favorieten zijn bijvoorbeeld de tostada’s met refried beans en guacamole én de Tostadas met mango en zwarte bonen.
Variaties Tostada’s
- Tortilla’s: het lekkerst is om zelfgemaakte maistortilla’s te gebruiken voor het maken van de tostada’s. Bij sommige toko’s kun je maistortilla’s vinden die je ook zou kunnen gebruiken. Let er dan op dat je de dunnere variant koopt die gemaakt is om gefrituurd te worden. Een dunnere maistortilla is sneller klaar en er zit vaak minder vocht in dan in de dikkere.
- Olie: afhankelijk of je er voor kiest om de tortilla’s te frituren óf te roosteren in de oven maak je een keuze voor olie. Bij het frituren van de tortilla’s raden wij je aan een olie te nemen die tegen hogere temperaturen kan, zoals zonnebloemolie. Wil je de tortilla’s in de oven roosteren, dan vinden wij het altijd lekkerder om ze te bestrijken met wat olijfolie.
- Frituren: Wil je de tortilla’s frituren? Daar hoef je niet persé een frituurpan voor in huis te hebben. Je kunt een laagje olie in een pan verwarmen.
Tostada’s
Een makkelijke manier om thuis tostadas te bakken. Je krijgt krokante tostadas zonder ze te frituren!
- Oven
- Ovenschaal
- 6 maïstortilla's
- 1 scheut olijfolie
- 1 snufje zout (naar smaak)
Verwarm de oven voor op 180⁰C.
Leg de tortilla's in een ovenschaal) en besprenkel ze met wat olijfolie. Veeg met je vinger de olijfolie uit over de tortilla's zodat er een gelijkmatige dunne laag ontstaat. Doe vervolgens hetzelfde met de andere kant van de tortilla. Een theelepel olie is vaak wel voldoende voor 6 tortilla's.
Bak de eerste kant voor zo'n 4 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de tortilla's vervolgens om en bak de andere kant ook zo'n 4 minuten goudbruin. Als je wat dikkere tortilla's gebruikt dan moet je rekenen op zo'n 1 á 2 minuten extra per kant.
Dien daarna gelijk op!
Bewaartips: Beleg de tostadas direct en eet ze ook direct! Ze verliezen anders hun knapperigheid.
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.