Tostada’s met Garnalen en Mango Salsa

979

Een snel en makkelijk Mexicaans recept voor Tostadas met Garnalen en Mango Salsa! Laatst maakten we al de Frisse Mango Salsa dit was zó lekker dat we graag nog een extra recept delen waar we deze overheerlijke salsa in gebruiken. Dat zijn deze Tostada’s met garnalen geworden, een perfecte combi.

Dit is een heerlijk zomers, fris gerecht dat je binnen 20 minuten op tafel hebt staan!

Variaties Tostada’s met Garnalen en Mango Salsa

  • Tortilla’s: Wij hebben deze mais tortilla’s gemaakt met blauw maismeel. Je kunt natuurlijk ook gewoon ‘normaal’ wit/geel maismeel gebruiken voor de tortilla’s. Zelfgemaakte tortilla’s zijn het lekkerst, wil je liever voor de snelle variant gaan? Dan kun je ook mais tortilla’s in de supermarkt kopen.
  • Koriander: Niet iedereen is even dol op koriander, voor sommige mensen smaakt koriander lekker fris en een beetje naar citroen. Voor andere mensen kan de smaak heel overheersend smaken en soms zelfs naar zeep. Het is genetisch bepaald of je deze smaak wel of niet lekker vindt. Leuk weetje is dat je wel aan de smaak van koriander kan wennen! Hou jij niet van koriander? Vervang het dan gerust voor peterselie, al is de smaak dan wel écht anders.
  • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!
Tostada's met Garnalen en Mango Salsa
Tostada’s met Garnalen en Mango Salsa

Buen Provecho!

Tostada’s met Garnalen en Mango Salsa

Crunchy Tostada's met een frisse Mango Salsa en garnalen. Snel en simpel te maken met heerlijke smaken.

Tostada's

  • 4 kleine tortilla's (blauw of geel)
  • olie om in te bakken (optioneel)

Garnalen

  • 150 gram grote garnalen (gepeld )
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout (naar smaak)
  • olie om in te bakken

Frisse Mango Salsa

  • 2 rijpe mango's
  • 1 rijpe grote avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode paprika's
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 jalapeno
  • handje koriander
  • zout en peper naar smaak
  1. Start met het marineren van de garnalen in de knoflook. Snijd of pers de knoflook fijn en voeg dit toe aan de garnalen.

Frisse Mango Salsa

  1. Snijd alle ingrediënten voor de salsa, op de limoen en koriander na, in kleine blokjes. Doe alles in een kom. Snijd de koriander fijn en pers de limoen uit. Mix alles en voeg optioneel nog zout en peper toe naar smaak. Voeg de avocado pas toe net voordat je het gaat eten om te voorkomen dat deze bruin wordt.

Tostada's – uit de oven

  1. Leg de tortilla's in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olie. Veeg met je vinger de olie uit over de tortilla's zodat er een gelijkmatige dunne laag ontstaat. Doe vervolgens hetzelfde met de andere kant van de tortilla. Bak de eerste kant voor zo'n 4 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Draai de tortilla's vervolgens om en bak de andere kant ook zo'n 4 minuten goudbruin. Als je wat dikkere tortilla's gebruikt dan moet je rekenen op zo'n 1 á 2 minuten extra per kant.

Tostada's – in olie gebakken

  1. Je kunt er ook voor kiezen om de tostada's in de pan te frituren (dit hebben wij gedaan). Doe een laagje olie in een bakpan en verwarm de pan. Frituur de tortilla's zo'n minuut per kant en laat ze uitlekken op een keukenpapier.

Garnalen

  1. Nu alleen nog de garnalen. Verwarm een eetlepel olie, bijvoorbeeld zonnebloem olie in een pan of wok. Roerbak de garnalen zo'n 2 a 3 minuten.

Opmaak

  1. Nu kun je de tostada's opmaken. Doe eerst een goede schep van de Mango Salsa op de tostada. Vervolgens voeg je de garnalen toe.

Bewaartips: De Salsa kun je maximaal 2 dagen bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Let erop dat je de avocado pas toevoegt net voordat je de salsa gaat eten omdat deze anders bruin wordt. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Lekker voor lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close