Mango zwarte bonen salsa

50
WHATS SPECIAL

Fruitig en past bijna overal bij!

Deze Mango zwarte bonen salsa is snelle, fruitige salsa die wij de laatste tijd veel gebruiken! 

Je kunt ze eten met nacho’s maar ook in een salade of als frisse en fruitige toevoeging bij taco’s en heerlijke topping voor enchilada’s. Dit keer eten wij ze op knapperige tostada’s. Je kunt bonen uit een blik gebruiken of ze zelf maken, zie hier het recept voor de Frijoles de la Olla.

Variaties Mango zwarte bonen salsa

  • Pittig: Door een snufje chilipoeder door de salsa heen te doen krijg je een licht pittige smaak. Je kunt ook verse groene jalapeno er doorheen snijden. Heb je zin in een wat pittigere salsa? Doe er dan twee jalapenos doorheen. 
  • Ui: In onze salsa kiezen wij voor een rode ui. De rode ui is iets zoeter dan de gele en witte ui. In Mexico worden veel witte uien gegeten, deze uien bevatten meer water en zijn daardoor wat knapperiger waardoor ze perfect in salsa’s passen! 
  • Bonen: Zitten er al bonen in jouw gerecht? Voel je vrij om ze uit de salsa te laten, ook dan is de salsa heerlijk! Heb je geen zwarte bonen in huis dan zijn kidneybonen ook een goede keuze in deze salsa. 
Mango zwarte bonen salsa

Mango zwarte bonen sala

Een verse mango salsa die zo klaar is! 
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's
  • half blikje zwarte bonen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 of 2 jalapenos
  • koriander naar smaak
  • 1 limoen het sap
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Serveer je deze salsa op tostadas, maak deze dan eerst. Zie bovenstaand de link naar het recept.
  • Snijd de mango, ui en jalapenos in blokjes. Let er op dat je zaadjes en zaadlijsten uit de jalapenos haalt. 
  • Zorg ervoor dat je de bonen is goed laat uitlekken en vervolgens nog afspoelt. 
  • Voeg de mango, ui, jalapenos en bonen samen in een kom en voeg het sap van een limoen en peper en zout toe (naar smaak). Voeg de koriander toe. Proef de salsa vooral op en voeg eventueel nog wat meer limoensap voor een frisse smaak of peper en zout toe.  
  • Wij eten deze heerlijke salsa op tostadas. Het lekkerst is om deze salsa te serveren op nog warme tostadas. 

Notities

Bewaartips: De salsa kun je 2 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close