Fajitas met Biefstuk

846
WHAT'S SPECIAL
Snelle Mexicaanse Fajitas

Deze Fajitas met Biefstuk zijn heerlijk én makkelijk op tafel te zetten. De eerste keer dat wij dit recept maakten, gebruikten we 100 gram chipotle in adobo. Een tíkkeltje scherp voor de ongetrainde tong, maar dat kun je in de hand houden door naar smaak meer sour cream te gebruiken! Omdat deze intensiteit wellicht iets te veel van het goede is, hebben we de tweede keer de helft gebruikt.

We schreven al eerder in dit blog over de uitgebreide variatiemogelijkheden van de simpele fajita’s. Deze fajita’s met biefstuk is één zo’n heerlijke variatie. Wie houdt er nu niet van een lekker stukje biefstuk?

Ook hier geldt weer; varieer met de groenten die je in huis hebt! Zoals meestal, gebruiken we voor deze fajita’s de heerlijke maistortilla’s.

Variaties Fajita’s met Biefstuk

Er zijn allerlei manieren waarop je deze simpele fajitas kunt aanpassen naar jouw smaak!  Voorbeelden zijn:

  • Groenten: Heb je toevallig nog groenten over van de vorige dag? Voeg ze gerust toe! Wij hebben in dit recept gekozen voor een combinatie van witte en rode ui omdat we dat nog in huis hadden. Kies gerust voor één soort ui.
  • Vegetarisch/veganistisch: vervang het biefstuk voor vega optie, bijvoorbeeld tofu. Vergeet niet de zure room te vervangen voor een vega optie. Haver fraîche is een goede vervanger hiervoor.
  • Extra pittig: gebruik een héél potje (100 gram) chiptole in adobo.

Buen Provecho!

Fajitas met biefstuk

Een simpel Mexicaans recept voor Fajitas met biefstuk.

  • Oven
  • Blender
  • Aluminiumfolie
  • 4 grote mais tortilla's ((of half mais half bloem))
  • 2 biefstukken
  • 4 paprika's
  • 4 kleine rode uien
  • 2 grote witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 50 gram chipotle in adobo
  • olie (om in te bakken)
  • peper en zout (naar smaak)

Saus

  • 1 avocado
  • 125 gram zure room
  • 1/2 limoen (het sap)
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Maak de paprika's en uien schoon en snijd deze ook in repen. Doe vervolgens alles op een bakplaat of in een ovenschaal.

  3. Meng in een blender de chipotle in adobo met de komijnpoeder, knoflook, peper en zout én 1,5 eetlepel olie. Vervolgens giet je het mengsel over de groenten. Meng goed door met een lepel of spatel.

  4. Vervolgens doe je de bakplaat of ovenschaal in de oven. Rooster het geheel voor zo'n 20 minuten op 200 graden.

  5. Doe peper en zout op de biefstukken. Afhankelijk van de dikte van de biefstukken bak je deze zo'n 2,5 minuten aan beide kanten. Laat ze daarna rusten onder aluminiumfolie (zo'n 6 minuten).

  6. Tijd om de saus te maken. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met het bakje zure room en het sap van een halve limoen in een blender en blend.

  7. Nu ben je klaar om alles op te scheppen. Geniet!

Bewaartips: Het groenten mengsel kun je prima een dag in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close