Huevos Rancheros – Mexicaans ontbijt met ei

141
WHAT'S SPECIAL
Smaakvol Mexicaans ontbijtgerecht

Begin je dag goed met deze Huevos Rancheros! Een Mexicaans ontbijt recept met refried beans, geroosterde of gefrituurde tortilla’s (tostadas) en tomaat. Normaal gesproken wordt dit overheerlijke ontbijtje gemaakt met een tomatensaus maar wij hebben het vervangen met Pico de Gallo. Doordat er al voldoende tomaat in de Pico de Gallo zit vonden wij het niet nodig om ook nog tomatensaus toe te voegen.

Heb je zin in een écht stevig ontbijt? Reken dan 2 tortilla’s en 2 eieren per persoon. Als je dit zoals ons op een rustige en regenachtige zondagochtend gaat eten, dan is 1 tortilla en 1 ei per persoon voldoende. Dit recept hebben wij geschreven voor de grotere porties, heb je zin in een smaakvol ontbijt maar niet té veel? Gebruikt dan de helft van onderstaande ingrediënten.

Variaties Huevos Rancheros

  • Tortilla’s: Wij hadden toevallig nog een paar van deze prachtige blauwe tortilla’s liggen. Ze zijn net zo lekker met witte of gele tortilla’s, zo lang je maar voor mais tortilla’s kiest!
  • Toppings: Vers gesneden koriander, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, guacamole en kaas zijn heerlijke keuzes als toppings!
  • Bonen: Wij hebben dit keer gekozen voor refried beans. Je kunt er ook voor kiezen om de zwarte bonen uit blik direct op de tortilla’s te doen als variatie.
  • Pittig: Een vers gesneden jalapeno peper over het geheel voegt een lekkere pittige smaak toe. Hou je van pittigere refried beans? Voeg dan nog wat extra chipotle in Adobo toe aan de refried beans of een jalapeno.
Huevos Rancheros

Buen Provecho!

Huevos Rancheros

Een lekker Mexicaans ontbijt gerecht met eieren, tomaten en tortilla's

Tortilla's

  • 4 kleine mais tortilla's
  • olie om in te bakken (optioneel)

Refried beans

  • 1 blik zwarte bonen
  • 1/2 ui
  • 50 gram chipotle in Adobo
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout (naar smaak)

Eieren

  • 4 eieren

Pico de Gallo salsa

  • 2 tomaten
  • 1/2 witte ui
  • 1 jalapeno
  • verse koriander (naar smaak)
  • peper en zout (naar smaak)

Serveertips

  • 1 avocado
  • 1 limoen (het sap )

Refried beans

  1. Start met het maken van de refried beans, dit kun je prima een dag (of twee) van te voren doen.

  2. Pel de ui en knoflook, en snijd deze en grove stukken. Fruit deze aan in een pan met een scheutje olie.

  3. Giet de bonen af en was ze. Voordat de ui en knoflook bruin beginnen te worden, voeg je de bonen toe aan de pan.

  4. Voeg de chipotle, de eetlepel Adobosaus, de 1/2 theelepels komijn en peper en zout naar smaak toe. Laat het een paar minuutjes koken. Laat het even afkoelen en doe alles in de blender. Je kunt er ook voor kiezen om het geheel te prakken in een bakje.

  5. Na het blenden of prakken proef je de refried beans. Voeg eventueel wat zout of adobosaus toe. Mocht je het nog pittiger willen? Doe er dan nog een chipotle bij.

Pico de Gallo salsa

  1. Was de tomaten en eventueel de koriander en laat deze uitlekken. Pel de ui en snij deze in kleine blokjes. Snij ook de tomaten in kleine blokjes. Snij de jalapeno in tweeën en verwijder de zaadlijsten en zaden. Snij de peper in kleine blokjes. Optioneel: snij de koriander fijn.

  2. Meng het geheel in een kom. Snij de limoen doormidden en pers het sap uit over het mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Tortilla's

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en rooster de 4 tortilla's in de oven tot ze krokant zijn. Dit duurt zo'n 5 tot 10 minuten.

    Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla's kort in een pan met olie te bakken. Bak de tortilla's tot deze krokant zijn en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Eieren

  1. Nu kun je de eieren gaan bakken. Bak ze vooral hoe jij ze lekker vindt. Wij hebben zelf spiegeleieren gemaakt. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Opmaak

  1. Snijd de avocado in reepjes.

  2. Nu ben je klaar voor de opmaak! Leg de krokante tortilla's (tostadas) op een bord en schep hier een goede portie van de refried beans op. Leg de gebakken eieren op de refried beans en top af met Pico de Gallo en én avocado! Doe eventueel nog wat limoensap over het geheel voor een frisse smaak.

Bewaartips: Zodra je de Huevos Rancheros hebt gemaakt kun je ze het best direct eten.

De refried beans kun je 3 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren, ook kun je ze invriezen voor maximaal 3 maanden.

De Pico de Gallo kun je 2 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Ik ga dit nu maken kan ik ook Kidney bonen gebruiken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close