Mexicaanse lunch bowl met kip

118
WHAT'S SPECIAL
Fris, pittig en voedzaam

Een lekkere Mexicaanse lunch bowl met kip! Varieer er op los met de groenten die jij in huis hebt en maak dit voedzame lunch recept. Kijk bijvoorbeeld of je groenten van het seizoen kan vinden. Garneer eventueel af met koriander.

Serveertip: wij hebben deze Mexicaanse lunch bowl netjes opgemaakt voor de foto’s maar het is toch écht het allerlekkerst als je ingrediënten goed door elkaar schept!

Variaties Mexicaanse lunch bowl met kip

  • Vegan: Dit recept is heel simpel vegan te maken! Gebruik het plantaardige alternatief voor zure room, bijvoorbeeld haver fraîche.
  • Bonen: Voor dit recept gebruiken wij kidneybonen omdat we deze toevallig in huis hadden. Je kunt ook andere bonen gebruiken of Frijoles de la Olla.
  • Guacamole: In dit recept gebruiken wij een basis guacamole maar je kunt de guacamole natuurlijk aanpassen naar jouw wensen. Zie dit recept voor meer guacamole opties!
  • Pittig: Hou jij wel van een pittig gerecht? Voeg dan wat meer chilipoeder toe aan de kip óf een extra jalapeno aan de guacamole.
Lunch bowl kip

Buen Provecho!

Mexicaanse lunch bowl met kip

Een frisse Mexicaanse lunch bowl met kip, bonen, mais en andere groenten.

Kip

  • 250 gram kipfilet
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel Mexicaanse oregano (optioneel)

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1/2 jalapeno peper
  • 1 limoen (het sap)
  • peper en zout (naar smaak)

Overig

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 1 krop romaine sla
  • 1/2 komkommer
  • 250 gram cherry tomaten
  • 150 gram geraspte wortel
  • 1 rode ui (klein)
  • 125 gram zure room
  • bosje bieslook

Kip

  1. Snijd de kip in blokjes of reepjes. Kruid de kip vervolgens met de chilipoeder, komijn en eventueel de Mexicaanse oregano.

  2. Bak de kip in een pan met een beetje olie totdat deze gaar is.

Guacamole

  1. Snijd de jalapeno peper fijn. Meng dit samen met het vruchtvlees van de avocado in een kommetje, je kunt het geheel fijnprakken met een vork.

  2. Voeg nu peper en zout naar smaak toe en wat verse limoensap.

Zure room

  1. Doe de zure room in een schaaltje en voeg de fijngesneden bieslook toe. Je kunt eventueel nog wat peper en zout naar smaak toevoegen.

Salade

  1. Spoel de kidneybonen eerst goed af onder de kraan.

  2. Was alle groenten. Halveer de tomaten, snijd de komkommer in plakjes en snijd de rode ui fijn.

Opmaak

  1. Tijd om jouw bowl op te maken. Begin met de de romaine sla en voeg vervolgens een beetje van de kip, mais, bonen, tomaten, komkommer, geraspte wortel, zure room én de guacamole toe.

Bewaartips: Het is het lekkerst om deze salade bowl gelijk op te eten. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close