Mexicaans menu voor 10 personen

74
WHAT'S SPECIAL

Perfect menu voor 10!

Impress your friends! Van dit Mexicaans menu voor 10 personen wordt iedereen blij, ook jouw vegetarische vrienden! Door de handige boodschappenlijst ben je ook nog eens vlot klaar in de supermarkt.

Bij koken voor een grotere groep is het fijn dat je de gerechten goed kunt voorbereiden. Zo sta je niet de hele tijd in de keuken op het moment dat jouw gasten er zijn. Daarom hebben we gekozen voor Mexicaanse recepten die je van te voren kunt maken zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan als jouw gasten er al zijn. Een deel kun je bijvoorbeeld al de dag voor jouw etentje maken.

Deze gerechten zijn zó samengesteld dat je verschillende zelf aan tafel verschillende gerechten kan maken. De chili sin carne komt bijvoorbeeld terug in de quesadilla’s maar je kunt het ook eten in een taco. Onderstaand geven we een uitleg van alle onderdelen van het menu. Voor variaties verwijzen we je naar de originele recepten. Wij hebben ervoor gekozen om grote schalen op tafel te zetten zodat alle gasten zelf hun eigen maaltijd konden samenstellen.

En heb je nog wat over na het etentje? De chili, salsa’s en kip zijn te tweede (of derde) dag vaak nog lekkerder!

Onderdelen/gerechten Mexicaans menu voor 10 personen

  • Chili sin Carne: Een simpel recept om te maken voor een grote groep! Je kunt dit recept eventueel een dag van te voren maken. De chili sin carne gebruik je om de quesadilla’s mee te vullen. Daarnaast kun je de chili ook in een taco eten.
  • Quesadilla’s met Chili sin Carne: Dit gerecht is zelfs een favoriet onder de niet-kaasliefhebbers. Met de eerder gemaakte chili sin Carne en kaas vul je tortilla’s, deze pak je aan in een pan. De quesadilla’s smaken heerlijk met guacamole, zure room of chipotle mayonaise!
  • Chipotle kip: Ook de chipotle kip is een simpel recept en kun je prima een dag voor jouw diner maken zonder dat dat kip droog zal smaken. De chipotle kip gebruik je in een taco. Eventueel kun je aan enkele quesadilla’s met chili sin carne nog wat kip toevoegen voor de liefhebber.
  • Knoflook garnalen: Net zoals de kip zijn de knoflook garnalen een perfecte toevoeging aan jouw taco’s. Met wat guacamole en een salsa (pico de gallo of de mango salsa), maak jij dé perfecte taco!
  • Taco’s: De tortilla’s kun je gebruiken om te vullen met de kip, chili sin carne, of garnalen. Guacamole of refried beans zijn een goede basis. Daarna top je de taco’s af met pico de gallo of de mango salsa. Als saus kun je kiezen voor de chipotle mayonaise of zure room.
    Je kunt de tortilla’s natuurlijk zelf maken, check dan hier het recept. Voor een grotere groep gaat daar aardig wat tijd in zitten. Je kunt de tortilla’s daarom ook kant en klaar kopen bij de supermarkt. Zorg er wel voor dat je mais tortilla’s koopt.
  • Refried beans: Deze refried beans zijn een lekkere basis voor een taco. De refries beans kun je prima een dag (of twee) van te voren maken).
  • Guacamole: De guacamole smaakt heerlijk bij de quesadilla’s maar ook op taco’s.
  • Frisse Mango Salsa: Met deze mango salsa top jij jouw taco’s af! Ook lekker als dip bij nacho’s.
  • Pico de Gallo Salsa: Dit traditionele recept uit de Mexicaanse keuken zorgt voor een frisse topping voor jouw taco’s.
  • Sauzen: Jouw gasten hebben keuze uit twee soorten sauzen. De lichtpittige chipotle mayonaise óf een simpele zure room. Beide smaken goed bij alles!
  • Overig: Zet 2 schalen met tortillachips op tafel, de tortillachips kun je eten met alle gerechten! Daarnaast hadden wij nog een bak ijsbergsla op tafel staan, lekker als topping op een taco óf om een Mexicaanse salade mee te maken. Wil je het helemaal afmaken? Leg dan een aantal limoenen op tafel. Door net voor het eten wat vers limoensap op de quesadilla of taco te doen krijg je een heerlijk frisse smaak.
Mexicaans menu voor 10

Boodschappenlijst Mexicaans menu voor 1o personen

  • 800 gram kipfilet
  • 500 gram garnalen
  • 5 blikken zwarte bonen (2000 gram)
  • 2 blikken linzen (800 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 gram chipotle in adobo
  • 10 witte uien
  • 2 rode uien
  • 14 teentjes knoflook
  • 8 grote tomaten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 10 paprika’s
  • 6 jalapeno pepers
  • 11 limoenen
  • 4 tot 6 rijpe mango’s
  • 8 rijpe avocado’s
  • bosje verse koriander
  • komijnpoeder
  • gerookte paprikapoeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250ml mayonaise
  • olie
  • 2 pakken tortilla wraps met maismeel (16 stuks) bijv. van La Morena (AH)
  • 4 pakken mais tortilla’s klein (40 stuks) bijv. van La Morena (AH)
  • 400 gram tortilla chips
  • 300 gram geraspte cheddar
  • 300 gram geraspte mozzarella
  • 250 gram zure room
  • Optioneel: Mexicaanse biertjes, bijvoorbeeld Corona’s

Buen Provecho!

Mexicaans menu voor 10

Mexicaans menu voor 10 personen

Porties 10 personen

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten

Chili sin Carne

  • 3 blikken/ 1200 gram zwarte bonen
  • 2 blikken/ 800 gram linzen
  • 6 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 6 paprika's
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 150 gram chipotle in adobo
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1/2 blokje bouillonpoeder (groentebouillon)
  • olie om in te bakken

Chipotle kip

  • 800 gram kipfilet
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram chipotle in adobo
  • olie

Refried beans

  • 2 blikken/ 800 gram zwarte bonen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram chipotle in adobo
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout naar smaak

Chipotle mayonaise

  • 250 ml mayonaise
  • 50 gram chipotle in adobo

Pico de Gallo salsa

  • 8 grote tomaten
  • 2 witte uien
  • 2 jalapeno pepers
  • 2 limoenen
  • verse koriander naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Frisse mango salsa

  • 4 tot 6 rijpe mango's
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 rode uien
  • 4 rode paprika's
  • 2 limoenen
  • 2 jalapeno's
  • verse koriander naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Knoflook garnalen

  • 500 gram garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • verse koriander optioneel

Guacamole

  • 6 rijpe avocado's
  • 2 limoenen het sap
  • 2 jalapeno's fijn gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • verse koriander optioneel

Quesadilla's

  • 2 pakken tortilla wraps met maismeel 16 stuks
  • 300 gram geraspte cheddar
  • 300 gram geraspte mozzarella
  • flinke scheppen van de chili sin carne

Overig

  • 400 gram tortilla chips
  • 1 krop ijsbergsla
  • 5 limoenen
  • 250 gram zure room
  • 40 tortilla's voor de taco's mais

Instructies

Eerst de gerechten die je prima een dag van te voren kunt maken.

    Chili sin Carne

    • Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan in een pan. Voeg vervolgens de komijn, gerookte paprikapoeder en chipotle in adobo toe. Laat dit enkele minuten aanbakken. Vervolgens doe je dit mengsel samen met de zwarte bonen, de linzen, de tomatenblokjes en de bouillon in een stoofpan. Laat zo'n 2 uur opstaan op laag vuur. Ondertussen snijd je de 6 paprika's, deze voeg je halverwege toe.

    Chipotle kip

    • Pocheer de kip. Doe de kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Voeg voor de smaak een halve witte ui en 1 teentje knoflook toe aan het water.
    • Voor de saus blend je de chipotle in adobo (ook de saus!) met de andere halve ui en het teentje knoflook in een blender. Voeg 2 eetlepels olie toe.
    • Zodra de kip gaar is haal je de filets uit elkaar met twee vorken. Meng de pulled chicken met de saus in een kom.
    • Voor het serveren verwarm je het geheel op in een pan.

    Chipotle mayonaise

    • Meng de 250 gram mayonaise met de 50 gram chipotle in adobo in een blender. Proef daarna even. Is de saus te scherp? Voeg dat nog wat mayonaise toe.

    Pico de Gallo salsa

    • Was de tomaten en eventueel de koriander en laat deze uitlekken. Pel de uien en snij deze in kleine blokjes. Snij ook de tomaten in kleine blokjes. Snijd de jalapeno's in tweeën en verwijder de zaadlijsten en zaden. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Optioneel: snij de koriander fijn. Meng alles in een kom. Snij de limoen doormidden en pers het sap uit over het mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

    Frisse mango salsa – alles op de avocado na kun je een dag van te voren bereiden.

    • Snijd alle ingrediënten, op de avocado, limoen en jalapeno na, in kleine blokjes. Doe het geheel in een kom of schaal. Snijd de koriander fijn en pers de limoen uit. Mix alles en voeg optioneel nog zout en peper toe naar smaak. Voeg de in blokjes gesneden avocado pas toe net voordat je het gaat eten om te voorkomen dat deze bruin wordt.

    Onderstaande kun je pas op de dag zelf maken

      Knoflook garnalen

      • Marineer de garnalen in een beetje olie en fijn gesneden (of geperste) knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bak de garnalen in een hete pan of wok voor 1 tot 2 minuten per kant. De garnalen zijn klaar als de binnenkant van het dikste gedeelte van de garnaal niet meer doorzichtig is.
        Top eventueel af met wat verse koriander.

      Guacamole

      • Gebruik een kom en doe hier het vruchtvlees van de avocado in. Prak dit met een vork en meng vervolgens de jalapeno en optioneel koriander doorheen. Breng het vervolgens op smaak met limoensap, peper en zout. 

      Quesadilla's

      • Verwarm een 8 goede scheppen van de chili sin carne in een pan.
      • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg hier een tortilla in (je hoeft geen olie of boter toe te voegen). Doe een mix van de twee kazen op de tortilla. Voeg vervolgens een goede schep van de Chili sin Carne toe en spreid dit gelijkmatig uit over de tortilla. Voeg nu weer wat kaas toe op de Chili sin Carne. Vervolgens leg je de tweede tortilla erop en druk je deze zachtjes aan. Zet het vuur halfhoog.
        Wanneer de kaas begint te smelten en de onderste tortilla knapperig en bruin is, draai je ze voorzichtig om! Je kunt 2 spatels gebruiken om de quesadilla om te draaien maar ook een bord. Als ook de andere kant mooi bruin is is de quesadilla klaar. Maak op dezelfde manier de tweede.
      • Snijd mooie punten van de quesadilla's met Chili sin Carne en serveer ze op een mooie schaal. Garneer de quesadilla's met koriander (optioneel) en wat verse limoensap!

      Tortilla's voor de taco's

      • Begin op tijd met het verwarmen van de tortilla's. Zet voor het verwarmen van de tortilla's een koekenpan op hoog vuur. Wanneer de pan goed heet is leg je de tortilla in de pan. Keer om en verwarm voor 15 tot 20 seconden per kant, of tot de tortilla goed warm is.
      • Stapel de tortilla's op een bord en bedek ze met een schone theedoek. Zo garen ze door en koelen ze niet af.

      Overig

      • Snijd de ijsbergsla fijn en doe in een kom.
      • Doe de tortilla chips in bakjes.
      • Doe de zure room in bakjes.
      • Snijd de 5 limoenen doormidden en leg deze op de tafel.

      Heb je dit recept gemaakt?

      We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

      Geef een antwoord

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Rating recept




      Close
      Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
      Close