Ingelegde rode uien

5.8K
WHAT'S SPECIAL
Simpel basisrecept, dat niet mag ontbreken bij je Mexicaanse maaltijd.

Deze ingelegde rode uien zijn een heerlijke toevoeging bij je pittigere recepten maar past ook uitstekend bij de mildere gerechten. Daardoor is dit basisrecept is een must have bij het serveren van je Mexicaanse gerechten.

De overheerlijke ingelegde rode uien smaken fantastisch bij heel veel gerechten. Bijvoorbeeld bij Ancho kip enchiladas, Pollo pibil en Tinga de pollo!

Variaties / tips voor ingelegde rode uien

Ingelegde rode uien in een weckpot
Ingelegde rode uien
  • Tip 1: Blancheer de uien als je de smaak van de uien wilt verzachten, breng dan 2 kopjes water aan de kook. Plaats vervolgens de rauwe uien in een fijne zeef boven de gootsteen. Vervolgens giet je het hete water langzaam over de uien en laat de uien uitlekken voordat je ze verder verwerkt.
  • Tip 2: Maak het pittig. Gesneden verse Habañero-pepers worden in Mexico vaak toegevoegd aan ingelegde rode uien om het wat pit mee te geven. Voor een mildere dosis warmte,  kun je gerust een paar plakjes jalapeno peper toevoegen of zelfs een beetje gemalen rode pepervlokken.
  • Tip 3: Gebruik een citrus basis (in plaats van azijn). In Yucatan is het traditioneel om Sevilla sinaasappelsap te gebruiken in plaats van azijn. Sevilla sinaasappelsap is zuurder dan de gewone sinaasappelsap. Dus als je lokale markt toevallig sinaasappels uit Sevilla verkoopt, voeg dan 3/4 kopje versgeperst Sevilla sinaasappelsap toe in plaats van de azijn. Of als jouw (super)markt geen sinaasappels uit Sevilla verkoopt, kunt je ook een half kopje versgeperst sinaasappelsap + 1/4 kopje versgeperst limoensap gebruiken.
  • Tip 4: Een paar stukjes dungesneden knoflook toevoegen geeft ook een heerlijke smaak.
Ingelegde rode uien in een weckpot
Ingelegde rode uien

Ingelegde rode uien

Een zacht basisgerecht, perfect als garnering voor de diverse pittige tacorecepten. Smaakt ook heerlijk bij de pollo pibil!

  • Weckpot of andere opberger
  • 3 Grote rode uien
  • 200 ml Appelazijn
  • 150 ml Water
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Zoetstof (bijvoorbeeld honing, suiker, ahornsiroop, etc.)
  • 1 teentje Knoflook (OPTIONEEL)
  1. Haal de schil van de ui en snij deze in (halve)ringen.

  2. Doe in een kleine steelpan de azijn, het water en de gewenste hoeveelheid zoetstof.

  3. Kook het mengsel op middelhoog vuur. Of in ieder geval tot het zout is opgelost.

  4. Doe de gesneden uien in de pot, of als je gelijk wilt eten, in een bakje.

  5. Giet het mengsel over de uien, zodat deze helemaal onder staan.

  6. Voor het beste resultaat, laat je de uien een dag in de koelkast staan.

Serveertip: Heerlijk bij diverse taco gerechten

Bewaartip: De ingelegde uien zijn maximaal 2 weken houdbaar in een afgesloten pot of bakje. Zet het op een koele donkere plek.

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close