Ancho kip enchilada’s

488
What's special:
Heerlijke kipenchilada's naar eigen smaak te bereiden.

Simpele Ancho kip enchilada’s! Esto es facil. No mas salsa de enchiladas de la lata, esta bien?’ Het is simpel. Geen enchilada saus meer uit een blik, oké? Een potje telt ook als blik! Een zelfgemaakte enchilada saus is zóveel lekkerder dan saus uit een potje. Het is simpel om te maken en je kunt gelijk een grote hoeveelheid maken zodat je altijd een lekkere saus in huis hebt. De saus is prima in te vriezen dus waarom niet? 

Voor deze fantastische saus verwijzen we je naar het recept Ancho saus, het is een mooie basis voor dit gerecht. Je combineert het met zelfgemaakte mais tortilla’s én jouw favoriete vulling!

Dit keer maken wij de enchilada’s met kip, mais, kidneybonen en kaas. Maar je kunt ze vullen met wat jij lekker vindt. We gebruiken rode ingelegde ui, bosui en kruiden als topping. 

Variaties Ancho kip enchilada’s

  • Tortilla’s: In Mexico worden enchilada’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om ze zelf te maken óf te kopen in de winkel. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij de enchilada’s maakt die jij lekker vindt, gaat jouw voorkeur uit naar bloem tortilla’s, gebruik deze dan vooral! Het is makkelijk om de tortilla’s even kort te verwarmen in een pan voordat je ze gebruikt.
  • Eitwitbron: zelf maken wij deze enchilada’s het liefst met kip maar je kunt ze ook goed maken met gehakt, rundvlees, varkensvlees, garnalen of een andere eiwitbron naar jouw keuze. 
  • Bonen: in dit gerecht hebben wij kidneybonen gebruikt. Maar zwarte bonen of Pinto bonen (in de supermarkt te vinden onder de naam Kievitsbonen) zijn net zo lekker. Je kunt ook kiezen voor witte bonen, linzen of kikkererwten. 
  • Vegetarisch: je kunt deze enchilada’s vegetarisch maken door de kip te vervangen met groenten bijvoorbeeld geroosterde bloemkool, courgette, paprika’s, etc.), extra bonen of een andere vegetarische vulling naar jouw keuze. 
  • Toppings: hoe meer toppings, hoe beter! Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, zure room of crème fraîche, extra kaas zijn heerlijke keuzes als toppings!

Ancho kip enchilada’s

Eén van de beste enchilada recepten! Je kan de enchilada natuurlijk helemaal naar je eigen smaak aanpassen en zelf jouw vulling bepalen en zo variëren.  

  • Oven
  • Ovenschaal
  • 1 portie ancho-enchiladasaus
  • 6 stuks maistortilla's
  • 2 kipfilets
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje kidneybonen
  • kaas (naar smaak)
  • 1 bosui
  1. Maak de heerlijk ancho-enchiladasaus.

  2. Verwarm de oven voor op 180⁰C.

  3. Pocheer de kip. Doe de twee kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Het is lekker om wat gesneden ui, zout en peper aan het water toe te voegen. Voor wat extra pit, kun je ook een gesneden pepertje toevoegen.

  4. Verwarm de tortilla's kort in een pan of oven zodat ze warm zijn. 30 seconden in de magnetron mag ook.

  5. Doe daarna eerst een kleine laag enchilada saus op de bodem van de ovenschaal. Zo voorkom je dat de enchilada's aan de schaal blijven plakken. Pak een tortilla en smeer de saus uit over de bovenkant. Vul de tortilla vervolgens met de kip, mais, bonen en kaas. Rol de tortilla stevig op en leg 'm in de ovenschaal. Doe dit bij alle tortilla's en giet daarna de rest van de saus over de enchilada's in de ovenschaal. 

  6. Bak de enchilada's zo'n 15 minuten in de oven.

  7. Nadat de enchiladas uit de oven komen voeg je de toppings toe. Wij hebben gekozen voor bosui, kruiden en een pittige saus. 

  8. Serveer ze direct hierna en smullen maar!

Bewaartips: Je kunt deze enchiladas zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close