Simpele Fajitas

42
WHAT'S SPECIAL

De snelle Mexicaanse maaltijd voor doordeweeks

Een super lekker maar voor makkelijk Mexicaans recept voor Simpele Fajitas! Dit recept is ideaal voor doordeweekse dagen doordat er weinig werk in zit en snel klaar is.

Voor dit recept hebben wij onze zelfgemaakte mais tortilla’s gebruikt. Zoveel lekker dan uit de supermarkt máár we begrijpen het ook dat je kiest voor gemak en een supermarkt tortilla’s gebruikt. Een tip is om dan te zoeken naar mais tortilla’s of een combi tussen mais en bloem (zit veel meer smaak aan dan aan tortilla’s van allen bloem).

Variaties Simpele Fajitas

Er zijn allerlei manieren waarop je deze simpele fajitas kunt aanpassen naar jouw smaak!  Voorbeelden zijn:

  • Groenten: Heb je toevallig nog groenten over van de vorige dag? Voeg ze gerust toe! Wij hebben in dit recept gekozen voor rode ui, de rode ui is iets zoeter dan de witte ui maar witte ui is ook een goede keuze.
  • Vegetarisch/veganistisch: vervang de kip voor vega optie, bijvoorbeeld tofu. Vergeet niet de zure room te vervangen voor een vega optie. Haver fraîche is een goede vervanger hiervoor.
Mexicaans recept voor simpele Fajitas. Je ziet een plaat met daarop de groenten, kip en tortilla's. Daarnaast staat een bakje met de saus
Mexicaans recept voor Simpele Fajitas

Simpele fajitas

Dit Mexicaanse recept voor simpele fajitas is jouw perfecte, snelle maaltijd voor door de week!
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Oven
  • ovenschaal of bakplaat
  • Blender

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla's
  • 500 gram kipfilets
  • 3 paprika's
  • 4 kleine rode uien of 2 grote
  • 1 of 2 jalapenos
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel Mexicaanse oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram chipotle in adobo
  • 1,5 eetlepel olie

Saus

  • 125 gram zure room
  • bieslook

Instructies

Fajitas

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de kip in reepjes. Maak de paprika's en uien schoon en snijd deze ook in repen. Maak de jalapenos schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de teentjes knoflook fijn. Doe vervolgens alles op de bakplaat of in een ovenschaal.
  • Meng in een blender de chipotle in adobo met de komijnpoeder, Mexicaanse oregano, peper en zout én 1,5 eetlepel olie. Vervolgens giet je het mengsel over de kip en en groenten. Meng goed door met je handen.
  • Vervolgens doe je de bakplaat of ovenschaal in de oven. Rooster het geheel voor zo'n 30 minuten op 180 graden.

Tortilla's en saus

  • Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes. Zelf gebruiken wij hier meestal een schaar voor, erg makkelijk.
  • Meng de bieslook met de zure room in een bakje.
  • Nu kun je de tortilla's gaan voorbereiden. Bak ze stuk voor stuk aan beide kanten in een pan op laag vuur aan. Ze mogen een beetje bruin worden maar niet zwart. De tortilla's kun je het best bewaren op een bord onder een theedoek, zo blijven ze warm.

Serveren

  • Wij vinden het het makkelijkst om de ovenschaal of bakplaat op een tafel te zetten met daarnaast de saus en tortilla's. Zo kun je zelf opscheppen.
  • Buen provecho!

Notities

Bewaartips: De kip en groenten kun je twee dagen in de koelkast bewaren. Doe hete wel in een goed afgesloten bakje. Het lekkerst is om het direct op te eten. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close