Een overheerlijk Mexicaans recept voor Quesadilla’s met kip en chili! Ben jij een kaasliefhebber? Dan is dit hét recept voor jou! De Quesadilla’s zijn snel en makkelijk te maken. Ze hebben een vulling van Chili sin Carne en gekookte kip. De frisse dip van avocado met zure room (of haverfraîche!) maakt dit gerecht af. Zoek jij een snelle maaltijd voor doordeweeks? Probeer dan dit recept!
Deze fantastische quesadilla’s zijn een prima avondmaaltijd maar je kunt ze ook als lunch of zelfs als snack eten.
Variaties Quesadilla’s met kip en chili
- Vegan: Dit recept is heel simpel vegan te maken! Gebruik het plantaardige alternatief voor cheddar, dat is gewoon in de supermarkt te koop! En laat natuurlijk de kip weg. Zie deze link voor het vegan recept.
- Kaas: In Mexico worden quesadilla’s vaak gemaakt met Monterey Jack kaas, in Nederland is dit niet overal even goed verkrijgbaar. Een perfect alternatief is een lekkere Cheddar, dit kun je wel bijna overal krijgen.
- Chili sin Carne: Hou je van pittig? Voeg gerust nog wat chipotle in Adobo toe of een jalapeno! Maak je de chili liever from scratch? Gebruik dan dit recept voor Chili sin Carne. Of heb je toevallig andere bonen in huis dan de zwarte bonen? Geen probleem, ook met Pinto bonen, Kidney bonen én andere bonen smaakt dit super.
- Tortilla’s: In Mexico worden voornamelijk mais tortilla’s gebruikt. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Zelf maken is het lekkerst maar goede mais tortilla’s uit de supermarkt zijn ook prima.
Buen Provecho!
Quesadilla’s met kip en chili
Mexicaanse tortilla's gevuld met kaas, kip en chili. Daarbij een heerlijke dip van avocado met zure room.
- Blender
Tortilla's en kaas
- 4 grote tortilla's
- 350 gram TexMex mix (of Monterey Jack kaas / geraspte cheddar)
Chili sin Carne
- 1 blik zwarte bonen (of kidneybonen)
- 1 kleine witte ui (of rode ui)
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (zo'n 400 gram)
- 100 gram chipotle in adobo
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- peper en zout (naar smaak)
Kip
- 150 gram kipfilet
Saus
- 125 gram zure room
- 2 avocado's
Toppings
- 1 bosje verse koriander (optioneel)
- 1 limoen, het sap (optioneel)
Chili sin Carne
Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan in een pan. Voeg vervolgens de komijn, gerookte paprikapoeder en chipotle in adobo toe. Laat dit enkele minuten aanbakken.
Vervolgens doe je het mengsel samen met de zwarte bonen en de tomaten (uit blik of vers) in een pan. Laat het zo'n 15 minuten doorkoken. Let erop dat je de chili regelmatig doorroert en goed oplet dat er voldoende vocht in de pan aanwezig is. Is er teveel vocht verdampt? Voeg dan wat water toe.
Hierna proef je de chili en voeg je naar smaak peper en zout toe.
Saus
Tijd om de avocado saus te maken. Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de 125 gram zure room. Blend.
Kip
Begin met het koken van de kip. Doe de kipfilets in een kookpan en voeg kokend water toe tot de kip onder staat. Voeg optioneel een halve ui (gesneden) en 1 teentje knoflook toe aan het water. Laat de kip zo'n 10 tot 15 minuten koken tot deze gaar is. Zodra de kip gaar is haal je de filets uit elkaar met twee vorken.
Quesadilla's bouwen
Tijd om de quesadilla's te gaan bouwen! Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg hier een tortilla in (je hoeft geen olie of boter toe te voegen). Doe de kaas op de tortilla. Voeg vervolgens een goede schep van de Chili sin Carne toe en spreid dit gelijkmatig uit over de tortilla. Doe daarna een klein handje van de gekookte kip erop. Doe er eventueel nog extra kaas overheen.
Vervolgens leg je de tweede tortilla erop en druk je deze zachtjes aan. Zet het vuur halfhoog. Wanneer de kaas begint te smelten en de onderste tortilla knapperig en bruin is, draai je ze voorzichtig om! Wij doen dit meestal door een bord op de tortilla te leggen en de pan om te draaien. Daarna schuif je de tortilla zo weer in de pan. Als de andere kant ook mooi bruin is, is de quesadilla klaar. Maak de tweede op dezelfde manier.
Snijd mooie punten van de quesadilla's met Chili sin Carne en serveer ze op een mooie schaal. Garneer de quesadilla's met koriander (optioneel) en wat verse limoensap!
Bewaartips: Quesadilla’s zijn vers het lekkerst, eet ze daarom gelijk op.
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.
Deze was lekker zeg 👍👍👍
Wat een verrassing dit recept, bedankt jongens!
Smaakte erg goed.