Salsa de Aguacate – avocado salsa

609
WHAT'S SPECIAL
Snel, simpel, romig en de perfecte salsa als dip of tacogarnering!

Salsa de aguacate is geen guacamole! Het recept voor traditionele guacamole vind je hier. Deze salsa is veelzijdig te gebruiken; je kunt hem als dip voor nacho’s of als toevoeging bij je tacogerechten serveren. Door de frisse romige smaak biedt de salsa een fijn tegengewicht in de scherpere taco gerechten.

Gerechten waar deze Salsa de Aguacate goed bij smaakt zijn bijvoorbeeld Pollo pibil taco’s en Birria de res taco’s.

Variaties Salsa de Aguacate:

  • Pittiger: De salsa is bedoeld als tegenwicht voor de enigszins scherpe gerechten waar je het bij eet. Wil je toch nog wat pit toevoegen? Bijvoorbeeld als je de saus serveert als dip voor tortillachips? Voeg dan een halve jalapeno toe.

Salsa de Aguacate

Een zachte avocadosaus om je pittige gerechten van een romige weerstand te voorzien!

  • Blender
  • 1 gemiddelde avacado
  • 60 ml water
  • 1 limoen (geperst)
  • 4-5 takjes koriander (naar smaak)
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/4 theelepel zout (naar smaak)
  1. Snij de avocado in stukken.

  2. Doe alle ingrediënten in de blender. Blenden maar, en…

  3. Klaar!

Bewaartip: Als je een avocado eventjes (zonder schil) laat liggen, zie je dat hij snel
bruin wordt. Dat zal met de salsa ook snel gebeuren. Eet de salsa dus gelijk op na
het bereiden!

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close