Mango granaatappel salsa

3.2K
WHAT'S SPECIAL
Frisse fruitige mango salsa - lekker bij alles!

Dit Mexicaanse recept voor Mango granaatappel salsa is vegan, lekker zomers en kun je overal bij eten. Of je het nu eet op een tostada of als frisse salsa bij Tortilla chips / Totopos (dat is de Mexicaanse naam voor tortilla chips). Ook kun je de salsa eten bij taco’s of fajitas om een frisse touch toe te voegen!

Je maakt deze Mango granaatappel salsa door de rijpe mango’s, granaatappelpitjes, frisse komkommer en ui fijn te snijden. Vervolgens maak je een dressing met limoensap, koriander, peper en zout. Eventueel voeg je nog een scheut olijfolie toe. Binnen 10 minuten heb jij deze heerlijke frisse salsa op tafel staan.

Heb je zin in een mango salsa met avocado? Check dat dit geweldige recept!

Variaties Mango granaatappel salsa

  • Paprika: Wil jij jouw salsa iets meer body geven? Voeg dat 1 of 2 in blokjes gesneden rode paprika toe.
  • Koriander: Niet iedereen is even dol op koriander, voor sommige mensen smaakt koriander lekker fris en een beetje naar citroen. Voor andere mensen kan de smaak heel overheersend smaken en soms zelfs naar zeep. Het is genetisch bepaald of je deze smaak wel of niet lekker vindt. Leuk weetje is dat je wel aan de smaak van koriander kan wennen! Hou jij niet van koriander? Vervang het dan gerust voor peterselie, al is de smaak dan wel écht anders.
  • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!

Buen Provecho!

Mango granaatappel salsa

Een frisse fruitige granaatappel salsa die heerlijk smaakt bij tacos, nachos en andere gerechten.

  • 2 grote rijpe mango's
  • 1 granaatappel (de pitjes)
  • 1/2 rode ui (fijn gesneden)
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes)
  • 2 limoenen (het sap)
  • verse koriander (gesneden)
  • peper en zout (naar smaak)
  • 1 scheut olijfolie (optioneel)
  1. Snijd de mango in kleine blokjes. Doe vervolgens de mango, granaatappel pitjes, fijn gesneden rode ui en blokjes komkommer in een kom. Voeg het sap van de limoenen, de koriander en wat peper en zout toe. Eventueel nog een scheut olijfolie.

Tip van de chef: Het is het lekkerst om de salsa direct na het maken op te eten! Je kan het eventueel een dag in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close