Dit Mexicaanse recept voor zelfgemaakte rode salsa is super simpel, heel smaakvol en binnen 10 minuten klaar!
Je kunt deze heerlijke salsa gebruiken als dip bij nacho’s, of als je nacho’s uit de oven maakt sprenkel je de saus er overheen! Bijvoorbeeld bij deze Nacho’s met kip.
Variaties zelfgemaakte rode salsa
Er zijn allerlei heerlijke manieren waarop je deze rode salsa kunt aanpassen naar jouw smaak! Voorbeelden zijn:
- Pittiger: Hou je van een pittige smaak? Voeg gerust een extra (of twee!) jalapenos toe. Je kunt eventueel de zaadlijsten laten zitten, zo wordt de salsa nog wat pittiger.
- Rokerig: Voor een rokerige smaak voeg je een extra chipotle in adobo toe. Je kunt ook wat van de adobosaus uit het potje toevoegen.
- Fris: Hou jij meer van een frisse rode salsa? Voeg wat sap van een verse citroen toe.
Zelfgemaakte rode salsa
Deze zelfgemaakte Mexicaanse rode salsa is simpel om te maken! Je bent binnen 10 minuten klaar!
- Blender
- 5 verse tomaten (zonder zaadlijsten)
- 3 teentjes knoflook
- 1 jalapeno
- 3 chipotles in adobo
- halve ui (rood of wit)
- 1 theelepel komijn (gemalen)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- sap van 1 limoen (optioneel)
Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot het een gladde massa is. Voeg eventueel wat extra zout, peper of het sap van een limoen toe.
Serveer de salsa direct of bewaar het maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.
Op de foto zag het er niet eens zo speciaal uit naar wat eren smaak, kan ik het ook invriezen? 🤪