Frisse Mango Salsa

989
WHAT'S SPECIAL
Frisse salsa, lekker bij alles!

Deze frisse Mango Salsa is vegan, lekker zomers en past vrijwel overal bij! Of je het nu eet op een tostada of als frisse salsa bij Tortilla chips / Totopos (dat is de Mexicaanse naam voor tortilla chips). De Mango Salsa is ontzettend simpel en snel te maken door de rijpe mango’s, knapperige rode paprika’s, romige avocado, pittige jalapeno peper en ui fijn te snijden. Daarna maak je een dressing met limoensap en koriander. Binnen 10 minuten heb jij deze salsa op tafel staan.

Ook kun je de salsa eten bij taco’s of fajitas om een frisse touch toe te voegen!

Variaties Frisse Mango Salsa

  • Koriander: Niet iedereen is even dol op koriander, voor sommige mensen smaakt koriander lekker fris en een beetje naar citroen. Voor andere mensen kan de smaak heel overheersend smaken en soms zelfs naar zeep. Het is genetisch bepaald of je deze smaak wel of niet lekker vindt. Leuk weetje is dat je wel aan de smaak van koriander kan wennen! Hou jij niet van koriander? Vervang het dan gerust voor peterselie, al is de smaak dan wel écht anders.
  • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!
Frisse Mango Salsa

Buen Provecho!

Frisse Mango Salsa

Snelle en makkelijke Mango Salsa met rijpe mango's, rode paprika, romige avocado en een frisse dressing.

  • Mes en snijplank!
  • 2 rijpe mango's
  • 1 rijpe grote avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 limoen
  • 1 jalapeno
  • handje koriander
  • zout en peper naar smaak (optioneel)
  1. Snijd alle ingrediënten, op de limoen en koriander na, in kleine blokjes. Doe alles in een kom.

  2. Snijd de koriander fijn en pers de limoen uit. Mix alles en voeg optioneel nog zout en peper toe naar smaak.

  3. Voeg de avocado pas toe net voordat je het gaat eten om te voorkomen dat deze bruin wordt.

Bewaartips: De Salsa kun je maximaal 2 dagen bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Let erop dat je de avocado pas toevoegt net voordat je de salsa gaat eten omdat deze anders bruin wordt. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close