Taco’s met krokante kip in Panko

1.6K
WHAT'S SPECIAL
Krokant, makkelijk en snel klaar!

Dit makkelijke Mexicaans recept voor taco’s met krokante kip in Panko is een recept om jouw vrienden mee te verrassen! Smaakvol, krokant, pittig, dit gerecht heeft alles.

In dit recept paneren we de kip met Panko en bakken we het in olie. Dit zorgt voor een knapperige beet. Panko is een soort paneermeel uit Japan en is lichter en krokanter dan het paneermeel dat wij hier kennen. Verder gebruiken we bloem, gekruid met chili- en paprikapoeder. Om de bloem en panko te binden, gebruiken we een ei (of twee).

Vervolgens maak je de saus door de chipotle in adobo te blenden (in de blender) met mayonaise. Hierna snijd je de toppings, verwarm je de tortilla’s en kun je de taco’s opmaken. Easy!

Heb je meer zin in taco’s met vis? Check dan het gerecht voor Taco’s met krokante kabeljauw in een jasje van Panko!

Variaties taco’s met krokante kip in Panko

  • Tortilla’sIn Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Zelf maken is het lekkerst maar goede mais tortilla’s uit de supermarkt zijn ook prima.
  • Saus: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van pepers? Gebruik iets minder chipotle en iets meer mayonaise voor de saus. Je kunt het gerecht dan altijd nog pittiger maken door een hot sauce (bijv. salsa Valentina ) te gebruiken.
  • Toppings: Deze Taco’s met zijn al smaakvol genoeg van zichzelf daarom kun je de toppings simpel houden. Wij hebben gekozen om ze klassiek te maken met sla, rode peper en bosui. Het is een aanrader om net voor het eten een partje limoen boven de taco uit te knijpen voor een nog frissere Mexicaanse smaak. Heb jij iets anders lekkers in huis wat er liever overheen doet? Dan kan dat natuurlijk ook! Het gaat erom dat jij de taco lekker vindt!

Buen Provecho!

Taco’s met krokante kip in Panko

Deze taco's met krokante kip in Panko zijn makkelijk te maken en snel klaar!

  • Blender

Kip

  • 200 gram kipfilet
  • 75 gram Panko
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout (naar smaak)

Tortilla's

  • 6 kleine mais tortilla's

Saus

  • 100 ml mayonaise (of vergelijkbaar)
  • 50 gram chipotle in adobo

Toppings

  • 200 gram ijsbergsla (fijn gesneden)
  • bosui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 limoenen
  • peper en zout (naar smaak)

Saus + toppings

  1. Begin met het voorbereiden van de toppings en saus. Want zodra je de kip gaat bakken, gaat het snel.

  2. Meng de mayonaise met de 50 gram chipotle in adobo in de blender. De saus is nu klaar.

  3. Snijd de ijsbergsla fijn en snijd de rode chilipeper in plakjes. Snijd de bosui.

Tortilla's

  1. Verwarm de maistortilla's in een koekenpan. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken. Leg de tortilla's daarna op een bord en bedek het met een schone theedoek. Zo blijven ze lekker warm.

Kip

  1. Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.

  2. Zet 3 bakjes klaar. In het eerste bakje mag je de Panko doen. In het tweede bakje mag een geklutst ei. In het derde bakje meng je de bloem met de theelepel chilipoeder en paprikapoeder, ook voeg je zout toe.

  3. Snijd de kipfilets in plakken van zo'n 2 bij 1 cm. Doe een stukje kipfilet eerst in het bloemmengsel. Vervolgens in het ei en daarna in de Panko. Doe dit met alle stukjes.

  4. Zet vast een bordje met daarop keukenpapier klaar. Hier kan de kip op uitlekken nadat het is gebakken.

  5. Is de olie heet genoeg? Dit check je bijvoorbeeld door even met een houten pollepel in de olie te gaan. Ontstaan er bubbeltjes? Dan is de olie heet genoeg.

    Doe een paar stukjes van de kip in de hete olie, niet teveel tegelijk zelf kon ik er zo'n 5 tot 6 stuks per keer bakken. Als je teveel in de pan legt, bakt het minder goed. Na het bakken laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Opmaken

  1. Tijd om de taco's op te maken! Neem een tortilla en doe hier een handje ijsbergsla op. Doe vervolgens de kip erop en top af met de saus, bosui en chilipepers. Net voor het eten knijp je een partje limoen uit boven de taco voor een frisse touch!

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close