Taco’s met kip en simpele rode saus

880
WHAT'S SPECIAL
Simpel. Lekker. Taco.

Taco’s met kip en simpele rode saus. Dat is precies wat je in dit recept leert maken. Een zelfgemaakte saus is altijd het lekkerst. Klinkt lastig? Zeker niet! Deze saus is easy te maken en ook nog een super snel klaar. Een perfect recept voor een drukke doordeweekse dag. De simpele rode saus kun je ook nog eens goed invriezen waardoor het niet erg is om iets te veel te maken.

Variaties taco’s met kip en simpele rode saus

  • Tortilla’s: In Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s maar je kunt ze ook met bloem tortilla’s maken. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Het is makkelijk om de tortilla’s kort te verwarmen in een pan voordat je ze gebruikt.
  • Eitwitbron: zelf maken wij deze taco’s het graag met kip maar je kunt ze ook goed maken met gehakt, rundvlees, varkensvlees, garnalen of een andere eiwitbron naar jouw keuze. 
  • Bonen: in dit gerecht hebben wij Pinto bonen (Kievitsbonen) gebruikt. Maar zwarte bonen of kidneybonen zijn net zo lekker. Je kunt ook kiezen voor witte bonen, linzen of kikkererwten. 
  • Vegetarisch: je kunt deze simpele taco’s met rode enchiladasaus vegetarisch maken door de kip te vervangen met groenten bijvoorbeeld geroosterde bloemkool, courgette, paprika’s, etc.), extra bonen of een andere vegetarische vulling naar jouw keuze. 
  • Toppings: hoe meer toppings, hoe beter! Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, zure room of crème fraîche, extra kaas zijn heerlijke keuzes als toppings!
Mexicaanse taco's met kip, simpele rode enchilada saus, ingelegde rode ui en koriander
Mexicaans recept taco’s met kip en simpele rode saus

Taco’s met kip en simpele rode saus

Heerlijk maar vooral simpel taco recept met een simpele rode saus en kip!

  • 1 portie simpele rode saus (zie bovenstaand de link naar het recept)
  • 6 stuks mais tortilla's
  • 2 kipfilets
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje bonen
  • kaas (naar smaak)
  • ingelegde rode ui
  • 1 avocado
  • verse koriander
  1. Maak eerst de simpele rode saus. Zie bovenstaand de link naar het recept.

  2. Pocheer de kip. Doe de twee kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Het is lekker om wat gesneden ui, zout en peper aan het water toe te voegen. Voor wat extra pit, kun je ook een gesneden pepertje toevoegen.

  3. Zodra de kip gaar is het je de filets uit elkaar met twee vorken. Doe de uit elkaar gehaalde kip samen met de warme simpele rode enchilada saus in een schaaltje en meng het goed door.

  4. Verwarm de tortilla's kort in een pan of oven zodat ze warm zijn. 30 seconden in de magnetron mag ook.

  5. Voeg vervolgens de toppings toe. Wij hebben gekozen voor avocado, ingelegde rode ui, koriander en een pittige saus. 

  6. Serveer ze direct hierna en smullen maar!

Bewaartip: Je kunt de kip en simpele rode saus 3 dagen in de koelkast of 3 maanden ingevroren in de vriezer bewaren. Heb je alle taco’s al opgemaakt? Eet ze dan direct op. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Kan de kip ook worden gebakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close