Dit simpele Mexicaanse recept voor Pollo pibil taco’s zit vol met overheerlijke citrussmaken. Normaal gesproken wordt het traditionele recept “cochinita pibil” bereid met varkensvlees en met pepers. Voor een fijne, mildere, afwisseling, maken we dit recept deze keer met kip en zonder pepers. Traditioneel gezien wordt het recept ook gemaakt door gebruik te maken van bananenbladeren. Pollo pibil smaakt fantastisch in een tortilla, voor het tortilla recept klik hier. Je kan het in het tortilla perfect combineren met Pico de Gallo én Salsa de Aguacate. Kortom een fantastisch en simpel recept!
Ook in dit gerecht gaat vrij veel tijd zitten, maar dan vooral omdat het vlees moet stoven (zo’n 4 uur). Het resultaat mag er dan ook zijn!
Pollo Pibil taco’s
Deze variant van de traditionele Yucatanse “cochinita pibil” is een heerlijk alternatief voor wanneer je geen zin hebt in varkensvlees! Een lekker recept zónder pepers!
- Blender
- 500 gram Kip (Kippendijen óf kipfilet)
- 1 Ui
- 4 teentjes Knoflook
- 50 gram Achiote pasta
- Sap van 1 sinaasappel
- Sap van een halve limoen
- 1 eetlepel Koriander
- 1 theelepel Komijn
- 1 theelepel Mexicaanse oregano
- 1 kopje Kippenbouillon
- 1/4 kopje Appelazijn
- Zout en peper (naar smaak)
- Toppings (wij hebben gekozen voor pico de gallo en een hot sauce)
- 6 Mais tortilla's
Kruid de kip met peper en zout. Doe de kip in een braadpan of slowcooker.
Meng de overige ingrediënten in een blender om de saus te vormen. Giet de saus over de kip.
Laat de kip 4 uur koken in de saus. Zodra de kip zacht genoeg is, haal je de kip uit de saus. Versnipper de kip met twee vorken, en doe het terug in de pan met saus. Laat alles nog 30 minuten koken met het deksel van de pan eraf. Dit zorgt er voor dat de saus kan indikken.
Verwarm de mais tortilla's. Dit kun je doen door ze kort aan te bakken in een pan of ze even in de magnetron te verwarmen.
Nu kun je de taco's gaan opmaken! Doe op elke tortilla een goede schep van de Pollo Pibil en voeg toppings toe.
Bewaartip: De overgebleven Pollo pibil kun je zo’n 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kan het ook invriezen, dan is het ongeveer 3 maanden houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.