Chipotle kip tacos met mango salsa

2K
WHAT'S SPECIAL
Spicy kip tacos met een fruitige salsa

Een lekker maar simpel Mexicaanse recept voor Chipotle kip tacos met mango salsa. Binnen een half uurtje staan deze lekkere tacos bij jou op tafel.

Je maakt dit heerlijke recept door de kip in kleine blokjes te snijd en te kruiden met chipotle poeder en komijn poeder. Vervolgens bak je het aan in een pan samen met ui en knoflook. De frisse mango granaatappel salsa maak je door de rijpe mango’s, granaatappelpitjes, frisse komkommer en ui fijn te snijden. Vervolgens maak je een dressing met limoensap, koriander, peper en zout. Vervolgens bak je de tortillas waarna je de tacos kunt opmaken!

Variaties Chipotle kip tacos met mango salsa

  • Tortilla’s: In Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Zelf maken is het lekkerst maar goede mais tortilla’s uit de supermarkt zijn ook prima.
  • Rode ui: Hou jij niet zo van de scherpe smaak van ui? Spoel de gesneden ui dan even af onder koud water, dat haalt de scherpte weg. Mag het wel wat scherper voor jou? Gebruik dan een witte ui!
  • Pittig: De chipotle poeder is redelijk pittig, mag het van jou iets minder pittig? gebruik dan 1 theelepel chipotle poeder. Hou jij wel van wat extra pit? Voeg dan een jalapeno peper toe aan de mango granaatappel salsa.
Chipotle kip tacos met mango salsa

Buen Provecho!

Chipotle kip tacos met mango salsa

Simpele chipotle kip tacos met een frisse mango granaatappel salsa

  • 16 kleine mais tortillas ((4 p.p.))
  • 3 kipfilets
  • 1 rode of witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels chipotle poeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • peper en zout (naar smaak)
  • olie (om in te bakken)

Mango granaatappel salsa

  • 2 grote rijpe mango's
  • 1 granaatappel (de pitjes)
  • 1/2 rode ui (fijn gesneden)
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes)
  • 2 limoenen (het sap)
  • verse koriander (gesneden)
  • peper en zout (naar smaak)

Mango granaatappel salsa

  1. Maak eerst de mango granaatappel salsa. Snijd de mango in kleine blokjes. Doe vervolgens de mango, granaatappel pitjes, fijn gesneden rode ui en blokjes komkommer in een kom. Voeg het sap van de limoenen, de koriander en wat peper en zout toe.

Kip

  1. Start met het snijden van de kipfilets. Snijd deze in kleine blokjes van zo'n 1,5 bij 1,5 cm. Vervolgens kruid je de kip met de chipotle poeder, komijnpoeder en peper en zout.

  2. Snijd nu de ui in fijne reepjes. Ook snij je de 2 teentjes knoflook fijn of gebruik je een knoflookpers.

  3. Bak de kip samen met de ui en knoflook in een beetje olie (in een pan) op middelhoog vuur. Dit duurt zo'n 6 minuten.

Tortillas

  1. Verwarm de maistortilla's in een koekenpan. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken. Leg de tortilla's daarna op een bord en bedek het met een schone theedoek. Zo blijven ze lekker warm.

Opmaken

  1. Tijd om de taco's op te maken! Neem een tortilla en doe hier een goede schep van de kip op. Doe vervolgens de mango granaatappel salsa eroverheen.

Bewaartips: De kip kun je gebakken prima twee dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. De mango granaatappel salsa, 1 dag. 

 

 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Ga dit zeker in de zomer vaker eten, in de winter is het toch niet warm genoeg voor mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close