Simpele Taco’s Carne Asada – wat vertaald wordt als “gegrild” of “geroosterd” vlees – wordt traditioneel gemaakt met rundvlees en een marinade van diverse kruiden. Wil je een eenvoudige variant, dan kun je volstaan met zout, peper en olie. Om de echte Mexicaanse smaak te krijgen, raden wij echter aan het vlees een aantal uur te marineren voordat je hem aanbraadt. Voor dit recept gebruiken wij een marinade van olie, limoensap, komijn, chilipoeder, zout, peper, knoflook, jalapeno’s en koriander!
Hoewel de gebruikelijke “barbecue” smaak een van de authentieke kenmerken van Carne Asada is – wij raden dus aan om het vlees op je barbecue te grillen – is het gemakkelijker om een standaard grill pan te gebruiken.
Variaties Taco’s Carne Asada
- Toppings: Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, guacamole en kaas (bijvoorbeeld Vegan kaas of feta) zijn heerlijke keuzes als toppings!
Buen Provecho!
Taco’s Carne Asada
Ons favoriete recept voor de Mexicaanse Carne Asada, een simpele maar smaakvolle marinade en super simpel te maken!
- BBQ of grillpan
- Mengkom of ovenschaal
- Keukenthermometer
- Aluminiumfolie
Carne Asada
- 500 gram Flank steak of Bavette
- 5 teentjes knoflook
- 1 limoen (het sap)
- 1 jalapeno (zaadlijsten verwijderd en fijngehakt)
- bosje koriander
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- peper en zout (naar smaak)
Tortilla's
- 8/12 maistortilla's (zelfgemaakt of in de winkel gekocht)
Guacamole
- 3 rijpe avocado's
- 1 limoen (het sap)
- 1 jalapeno
- verse koriander (optioneel)
- peper en zout (naar smaak)
Toppings
- 1/2 witte ui (fijn gesneden)
- 2 tomaten (in blokjes gesneden)
- verse koriander (optioneel / fijn gesneden)
Carne Asada
Maak een marinade van de olijfolie, limoensap, komijnpoeder, chilipoeder en peper en zout. Pers de 5 teentjes knoflook en snijd de jalapeno en koriander fijn. Voeg dit toe aan de marinade. Doe het vlees in de marinade en laat het vlees minimaal 3 uur marineren (een hele nacht mag ook).
Verwarm de BBQ of de grillpan op hoog vuur. Haal het vlees uit de marinade en verwijder de grotere stukjes knoflook en koriander van het vlees. Zorg ervoor dat er nog voldoende olie op het vlees zit. Plaats het vlees in de grillpan of doe het op de BBQ. Grill het vlees zo'n 2 minuten per kant. Vervolgens zet je het vuur lager of leg je het vlees aan de koelere kant van de BBQ. Kijk nu met een keukenthermometer naar de kerntemperatuur van het vlees.
Rare: 50 tot 52 graden
Medium rare: 55 tot 58 graden
Medium: 60 tot 63 graden
Medium Well: 65 tot 67 graden
Well done: 70 tot 80 graden
Heeft het vlees de juiste kerntemperatuur voor jou? Haal het dan van het vuur af. Leg het op een bord en bedek het met aluminiumfolie voor minimaal 10 minuten.
Guacamole
Gebruik een kom en doe hier het vruchtvlees van de avocado in. Prak dit met een vork en meng vervolgens de fijngesneden jalapeno en koriander doorheen. Breng het vervolgens op smaak met limoensap, peper en zout.
Toppings
Snijd de witte ui, tomaten en koriander fijn.
Tortilla's
Verwarm de maistortilla's in een koekenpan. Dit kun je doen door ze een beetje nat te maken met kraanwater en ze zo'n 1 tot 2 minuten per kant aan te bakken. Leg de tortilla's daarna op een bord en bedek het met een schone theedoek. Zo blijven ze lekker warm.
Opmaak
Tijd om de taco's op te maken! Gebruikt een scherp mes om het vlees te snijden (niet met kartels). Snijd het vlees in dunne plakken tegen de draad van het vlees in, hierdoor is het malser.
Doe een goede portie van de guacamole op de tortilla's, daar bovenop mag het vlees. Top vervolgens af met de tomaat, fijngesneden ui en koriander. Eventueel kun je er nog wat vers limoensap overheen doen.
Bewaartips: Direct opeten is het allerlekkerst bij dit gerecht!
Heb je dit recept gemaakt?
We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.