Vegan tacos met Jackfruit

1.3K
WHAT'S SPECIAL
Vegan taco recept!

Dit Mexicaanse recept voor Vegan tacos met Jackfruit is simpel om te maken! Omdat taco’s gemaakt kunnen worden met een diversiteit aan ingrediënten, zijn er ontelbare variaties mee te verzinnen. Deze vegan taco is een echte aanrader!

Jackfruit is een voedzame vleesvervanger. Dit is vooral vanwege de structuur en de redelijk neutrale smaak, waardoor jackfruit de mogelijkheid heeft om smaken goed op te nemen. Jackfruit is rijk aan vitaminen en ijzers, maar in tegenstelling tot vlees, bestaat jackfruit vooral uit koolhydraten en in mindere mate eiwitten.

Je maakt deze tacos door eerst de pulled jackfruit goed af spoelen onder koud water. Wij gebruiken altijd de Pulled Young Jackfruit van Fairtrade Original. Omdat jackfruit van nature een redelijk neutrale smaak heeft, is het aan te raden zelf smaken toe te voegen. Nadat je het goed hebt afgespoeld kan je de jackfruit daarom marineren met kruiden en pepers. Hiervoor doe je de chipotle in adobo met de kruiden in een blender. Schep het mengsel over de jackfruit heen en zet het even weg. De jackfruit neemt alle smaken zó op dus het is niet nodig om het lang te laten marineren. Daarna bak je de pulled jackfruit in 10 minuten.

Maak daarna de guacamole door alle ingrediënten te mengen in een kom (of zelf in een blender te doen).

Zet alle toppings klaar en snijd de ijsbergsla fijn. Nu kun je de tacos gaan opmaken! Doe van alle ingrediënten een goede schep op te taco en klaar zijn jouw vegan tacos met jackfruit.

Variaties Vegan Tacos met Jackfruit

  • Pittig: In dit recept gebruiken we zowel chipotles in adobo als chilipoeder. Hou jij niet zo van pittig eten? Laat de chilipoeder dan weg. Ook kan je overwegen om de peper uit de guacamole weg te laten. Mag het nog wel wat pittiger voor jou? Voeg dan extra chipotle in adobo toe aan de marinade voor de jackfruit!
  • Tortilla’s: In Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om de tortilla’s zelf te maken óf ze te kopen in de supermarkt. Zelf maken is het lekkerst maar goede mais tortilla’s uit de supermarkt zijn ook prima.
  • Toppings: Dit pittige recept kan wel een milde smaak qua toppings gebruiken. Voeg daarom vooral frisse of romige smaken toe. Fijngesneden paprika of een ander soort sla zijn ook aanraders.

Buen provecho!

Vegan tacos met Jackfruit

Lekkere Mexicaanse tacos met vegan Jackfruit!

Jackfruit

  • 1 blik jonge Jackfruit (ongezoet (550 gram))
  • 50 gram chipotle in adobo
  • 1.5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • peper en zout (naar smaak)

Tortilla's en toppings

  • 12 kleine mais tortilla's
  • 250 gram haverfraîche of zure room
  • verse koriander (optioneel)
  • fijn gesneden ijsbergsla (optioneel)
  • 1 limoen (in partjes)

Guacamole

  • 3 avocado's
  • 1/2 jalapeno
  • 1/2 kleine rode ui (fijn gesneden)
  • 1 limoen (het sap)
  • peper en zout (naar smaak)

Jackfruit

  1. Spoel eerst de Jackfruit af in een zeef met koud water. Laat het goed uitlekken. Heb je niet de pulled versie gekocht, trek dan de stukjes uit elkaar met je handen of 2 vorken.

  2. Doe de 50 gram chipotle in adobo in de blender samen met 1,5 theelepel komijn, 1 theelepel chilipoeder, 3 teentjes knoflook en het sap van 1 limoen. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak. Blend het geheel goed.

  3. Meng de pasta met de jackfruit en zet het apart in de koelkast. Je mag het een paar uur laten marineren maar dat is niet perse nodig.

  4. Bak de pulled jackfruit in een koekenpan met een beetje zonnebloem of olijfolie voor zo'n 10 minuten.

Guacamole

  1. Maak nu de guacamole. Gebruik een kom en doe hier het vruchtvlees van de 3 avocado's in. Prak dit met een vork en meng vervolgens de fijngesneden ui en jalapeno er door heen. Je kunt er voor kiezen om ook wat koriander toe te voegen. Breng het vervolgens op smaak met limoensap, peper en zout. 

Tortilla's

  1. Zet voor het verwarmen van de tortilla's een koekenpan op middelhoog vuur. Maak de tortilla eerst even nat met een klein beetje water. Wanneer de pan goed heet is leg je de tortilla in de pan. Keer om en verwarm voor 15 tot 20 seconden per kant, of tot de tortilla goed warm is. Stapel de tortilla's op een bord en bedek ze met een schone theedoek. Zo garen ze door en koelen ze niet af.

Opmaak

  1. Tijd om de Jackfruit taco's op te maken! Doe eerst een goede schep van de guacamole op de tortilla. Eventueel een handje ijsbergsla. Vervolgens een grote schep pulled jackfruit en daarna top je af met haverfraîche of zure room en eventueel koriander.

Bewaartips: De pulled Jackfruit kun je prima 2 tot 3 dagen bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! Laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Lekker, door de sourcream en guacamole is het toch niet te pittig! Ik eet het elke week en soms ook in grote wraps.

  2. Prima receptje hoor 👍👍

  3. Hanneke says:

    Haverfraiche is niet mijn favoriet dus ik een het met soja yoghurt, lekkere combinatie

Laat een antwoord achter aan Sandra Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close