Ancho kip taco’s

395
WHAT'S SPECIAL
Heerlijke kip taco's naar eigen smaak te bereiden.

Deze Ancho kip taco’s zijn ontzettend lekker en simpel te maken!

Voor deze fantastische saus verwijzen we je naar het recept Ancho saus, het is een mooie basis voor dit gerecht. Je combineert het met zelfgemaakte mais tortilla’s én jouw favoriete vulling!

Variaties Ancho kip taco’s

  • Tortilla’s: In Mexico worden taco’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om ze zelf te maken óf te kopen in de winkel. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij de Ancho kip taco’s maakt die jij lekker vindt, gaat jouw voorkeur uit naar bloem tortilla’s, gebruik deze dan vooral! Het is makkelijk om de tortilla’s even kort te verwarmen in een pan voordat je ze gebruikt.
  • Eitwitbron: zelf maken wij deze taco’s het graag met kip maar je kunt ze ook goed maken met gehakt, rundvlees, varkensvlees, garnalen of een andere eiwitbron naar jouw keuze. 
  • Bonen: in dit gerecht hebben wij Pinto bonen (Kievitsbonen) gebruikt. Maar zwarte bonen of kidneybonen zijn net zo lekker. Je kunt ook kiezen voor witte bonen, linzen of kikkererwten. 
  • Vegetarisch: je kunt deze Ancho taco’s vegetarisch maken door de kip te vervangen met groenten bijvoorbeeld geroosterde bloemkool, courgette, paprika’s, etc.), extra bonen of een andere vegetarische vulling naar jouw keuze. 
  • Toppings: hoe meer toppings, hoe beter! Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, zure room of crème fraîche, extra kaas zijn heerlijke keuzes als toppings!
Mexicaans recept Ancho kip taco's met pico de gallo en koriander van bovenaf gezien
Mexicaans recept Ancho kip taco’s

Ancho kip taco’s

Eén van de beste kip taco's met een overheerlijke Ancho saus

  • 1 portie Ancho enchilada saus
  • 6 stuks mais tortilla's
  • 2 kipfilets
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje bonen
  • kaas (naar smaak)
  • bosui (naar smaak)
  • verse koriander (naar smaak)
  1. Begin met het maken van de Ancho saus. Zie bovenstaand de link naar het recept voor deze saus.

  2. Pocheer de kip. Doe de twee kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Het is lekker om wat gesneden ui, zout en peper aan het water toe te voegen. Voor wat extra pit, kun je ook een gesneden pepertje toevoegen.

  3. Zodra de kip gaar is het je de filets uit elkaar met twee vorken. Doe de uit elkaar gehaalde kip samen met de warme Ancho saus in een schaaltje en meng het goed door.

  4. Verwarm de tortilla's kort in een pan of oven zodat ze warm zijn. 30 seconden in de magnetron mag ook.

  5. Voeg vervolgens de toppings toe. Wij hebben gekozen voor bosui, kruiden en een pittige saus. 

  6. Serveer ze direct hierna en smullen maar!

Bewaartip: Het Ancho kip mengsel kun je goed een dag of 3 bewaren in de koelkast of 3 maanden ingevroren in de vriezer. Heb je alle taco’s al opgemaakt? Eet ze dan direct op. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close