Vis taco’s – Taco’s de Pescado met kabeljauw

2.1K
WHAT'S SPECIAL
Mexicaanse smaak explosie!

Dit Mexicaanse recept voor vis taco’s met kabeljauw is een aanrader. De kabeljauw heeft een krokant jasje en de toppings zorgen voor een smaak explosie! En ook qua kleuren zoals je kan zien 😉

Voor deze taco’s hebben wij onze zelfgemaakte mais tortilla’s gebruikt. Veel lekkerder dan de tortilla’s uit de supermarkt! Kies je toch voor tortilla’s uit de supermarkt? Kijk dan of je kleine mais tortilla’s kan vinden (of half bloem, half mais).

Variaties vis taco’s

  • Beslag: Wij hebben het beslag dit keer met bruisend water gemaakt maar je kunt ook goed een Mexicaans biertje gebruiken of voor een nog wat zwaardere smaak, een donker biertje!
  • Chipotle mayonaise: Wij hebben 50 gram chipotle in Adobo gebruikt. Heb je zin in wat meer pit? Voeg dan meer van de chipotle toe en vooral ook de Adobo saus.
  • Toppings: Ingelegde rode kool en fijngesneden paprika is een goede combi maar je zou de paprika ook goed kunnen vervangen voor radijsjes.
  • Guacamole: In dit recept gebruiken wij een basis guacamole maar je kunt de guacamole natuurlijk aanpassen naar jouw wensen. Zie dit recept voor opties!
Vis taco's
Vis taco’s

Buen Provecho!

Vis taco’s – Taco’s de Pescado met kabeljauw

Heerlijke vis taco's met ingelegde rode kool, paprika, guacamole en chipotle mayo!

  • Pan
  • Blender (optioneel)
  • Garde (optioneel)

Kabeljauw

  • 250 gram kabeljauw (andere witvis kan ook)
  • 200 gram bloem
  • 1 eigeel
  • 300 ml bruisend water (of Mexicaans bier)
  • plantaardige olie (om in te frituren (bijv. zonnebloemolie))

Tortilla's

  • 6 mais tortilla's (zelfgemaakt (zie recept!) of kleine uit een pakje)

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 jalapeno of rode peper (fijn gesneden, zaadlijsten en pitjes verwijderd)
  • peper en zout (naar smaak)

Chipotle mayonaise

  • 50 gram chipotle in Adobo (incl. de Adobo saus)
  • 100 ml mayonaise (of yoghurt)

Groenten

  • 150 gram rode kool (in reepjes snijden)
  • 2 rode paprika's (in reepjes snijden)
  • 100 ml azijn (bijv. appelazijn of witte azijn)
  • 2 eetlepels poedersuiker (of honing)
  • peper en zout (naar smaak)

Rode kool

  1. Start met het maken van de ingelegde rode kool. Voor de smaak, structuur en kleur is het het lekkerst om de kool minimaal 4 uur te marineren. Snijd hiervoor de kool in dunne reepjes. Voeg de azijn, suiker (of honing), en peper en zout toe in een kom. Doe de gesneden rode kool erbij en zet het weg voor minimaal 4 uur (langer mag ook).

Chipotle mayonaise

  1. Doe de chipotle in Adobo samen met de mayonaise in de blender. En blend totdat het goed is gemend. Heb je geen blender? Snijd dan de chipotle in Adobo fijn en meng het in een kommetje met de mayonaise.

Guacamole

  1. Gebruik een kom en doe hier het vruchtvlees van de avocado in. Prak dit met een vork en meng vervolgens de fijngesneden jalapeno of rode chilipeper en koriander doorheen. Breng vervolgens op smaak limoensap, peper en zout. 

Paprika

  1. Snijd de rode paprika's in fijne reepjes. En zet weg totdat je de taco's gaat opmaken.

Tortilla's

  1. Verwarm de mais tortilla's stuk voor stuk in een koekenpan. Maak ze een beetje nat met water en verwarm ze zo'n minuut per zijde. De gebakken tortilla’s kun je het best bewaren en warmhouden in een broodmand of op een bord, afgedekt met een schone theedoek!

Kabeljauw

  1. Snijd de vis in blokjes, zo'n 2 bij 3 cm. Bestrooi de vis licht met zout en peper en doe er vervolgens heel licht wat bloem over.

  2. Zeef de rest van het bloem en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het ei in. Vervolgens voeg je beetje voor beetje het bruisend water toe terwijl je alles met de garde goed mengt. Het is niet erg als het beslag niet helemaal glad is.

  3. Haal de kabeljauw door het beslag, zorg ervoor dat de vis helemaal bedekt is met het beslag.

  4. Doe een flinke laag olie in een pan. (Tenzij je een frituurpan hebt.) Wij gebruiken meestal zo'n 500 ml. Frituur de vis in de hete olie voor zo'n 3 tot 4 minuten. De kabeljauw moet knapperig en goudbruin worden! Laat de vis vervolgens uitlekken op wat keukenpapier en doe er een klein beetje zout over.

Opmaak

  1. Alles staat klaar dus nu kun je de taco's gaan opmaken! Doe de kabeljauw op de taco's, een goede schep guacamole, de ingelegde rode kool en paprika en als laatst de chipotle mayo!

    Smullen maar, Buen provecho!

Bewaartips: De kabeljauw kun je het best gelijk opeten, dan smaakt het, het lekkerst. Heb je nog wat ingelegde rode kool over? Geen probleem! Het is maximaal een week houdbaar in een goed afgesloten pot in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de chipotle mayonaise (kun je nooit teveel van maken). Ook dat kan je prima een week in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Join the Conversation

  1. Gister gegeten en het was lekker maar kreeg het niet zo mooi als op het plaatje

  2. Gister gegeten maar kreeg het niet zo mooi als op het plaatje

Laat een antwoord achter aan Linn Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close