Mole kip taco’s

1.3K
WHATS SPECIAL
Taco's met chocolade, de perfecte combi!

In dit Mexicaans recept voor mole kip taco’s combineer je de overheerlijke mole saus met kip in taco’s. Een absolute winnaar wat ons betreft. De Mole heeft een zeer rijke smaak, o.a. van chocolade.

Variaties Mole kip taco’s

Er zijn allerlei heerlijke manieren waarop je deze mole kip taco’s kunt aanpassen naar jouw smaak!  Voorbeelden zijn:

  • Bonen: Als je toevallig zwarte, pinto of refried bonen bij de hand hebt, zouden die ook heerlijk zijn in deze taco’s.  Of maak zelf deze frijoles de la Olla (Mexicaanse bonen).
  • Vegetarisch/veganistisch: Voeg geroosterde bloemkool of geroosterde zoete aardappelen in plaats van de kip toe!
  • Burrito bowls: Wij hebben de restjes ook een keer gebruikt om kip burrito bowls te maken, gewoon rijst in plaats van de tortilla’s. Heerlijk!

Mole kip taco’s

Deze mole kip taco's zijn gemaakt met onze favoriete en vooral ook feestelijke mole saus, de mole heeft een rijke en pittige smaak!

  • Pan
  • 1 portie zelfgemaakte mole (zie link naar het recept bovenstaand)
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado (gesneden in blokjes)
  • 1 limoen
  • Toppings (bijv. koriander en fijngesneden rode ui)
  1. Maak de mole saus, zie bovenstaand de link voor het recept. 

  2. Pocheer de kip. Doe de twee kipfilets in een pan en voeg koud kraanwater toe, totdat de kipfilets onder staan. Breng het water langzaam aan de kook. Laat de kip zo'n 20-25 minuten in het water op laag vuur doorkoken. Het is lekker om wat gesneden ui, zout en peper aan het water toe te voegen. 

  3. Haal de kipfilets uit elkaar met twee vorken. Voeg de mole saus toe aan de kip, zorg dat je nog een klein beetje van de mole apart houdt. Doe de rest van de saus bij de kip in een kom en schep alles goed door elkaar. 

  4. Nu kun je de taco's gaan vullen. Doe er een flinke schep van de mole kip in en giet er nog een goede lepel van de saus overheen. Vervolgens leg je de avocado, ui en andere toppings op!

Bewaartips: eet de taco’s direct op. De kip in mole kun je in een bakje 3 dagen in de koelkast, of 3 maanden in de vriezer bewaren. 

Heb je dit recept gemaakt?

We zijn erg benieuwd hoe het bij jou is geworden! laat een bericht achter of tag @mexicankitchen.nl op Instagram.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Mexicankitchen.nl © Copyright 2020. All rights reserved.
Close