Simpele taco’s met Ancho saus en rundvlees! Een écht Mexicaans recept dat heel makkelijk te maken is.
Voor deze fantastische saus verwijzen we je naar het recept Ancho saus, het is een mooie basis voor dit taco gerecht. Je combineert het met zelfgemaakte mais tortilla’s (of toch die uit een pakje) én jouw favoriete vulling!
Dit keer maken wij de taco’s met rundvlees, avocado, rode ui en koriander. Maar je kunt ze vullen met wat jij lekker vindt.
Variaties Taco’s met Ancho saus en rundvlees
- Tortilla’s: In Mexico worden enchilada’s gemaakt met mais tortilla’s. Je kunt er voor kiezen om ze zelf te maken óf te kopen in de winkel. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij de taco’s maakt die jij lekker vindt, gaat jouw voorkeur uit naar bloem tortilla’s, gebruik deze dan vooral! Het is makkelijk om de tortilla’s even kort te verwarmen in een pan voordat je ze gebruikt.
- Eitwitbron: zelf maken wij deze taco’s het liefst met rundvlees maar je kunt ze ook goed maken met gehakt, kip, varkensvlees, garnalen of een andere eiwitbron naar jouw keuze.
- Vegetarisch: je kunt deze taco’s vegetarisch maken door het rundvlees te vervangen met groenten bijvoorbeeld geroosterde bloemkool, courgette, paprika’s, etc.), extra bonen of een andere vegetarische vulling naar jouw keuze.
- Toppings: hoe meer toppings, hoe beter! Vers gesneden koriander, ingelegde rode uien, plakjes avocado, bosui, plakjes radijs, zure room of crème fraîche zijn heerlijke keuzes als toppings!
Taco’s met Ancho saus en rundvlees
Taco met Ancho saus en rundvlees! Je kan de taco natuurlijk helemaal naar je eigen smaak aanpassen en zelf jouw vulling én toppings bepalen en zo variëren.
- Snelkookpan, slowcooker of stoofpan
- Kom
- 1 portie Ancho saus (het recept kun je hierboven vinden)
- 6 stuks mais tortilla's (zelfgemaakt of uit een pakje)
- 500 gram rundvlees/stoofvlees
- 1 avocado
- verse koriander
- 1 limoen
- 1 rode ui (in stukjes gesneden)
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout (naar smaak)
- 1 kopje bouillon (rundvlees of groentebouillon )
Begin met het maken van de Ancho saus. Zie de link naar het recept hierboven in de inleiding.
Snij het rundvlees in blokjes van zo'n 4 bij 4 cm, haal het vet eventueel weg. Bak het rundvlees aan in de pan tot het vlees is dichtgeschroeid. Doe zout en peper naar smaak over het vlees.
Doe het rundvlees in de snelkookpan, slowcooker of stoofpan en voeg een gesneden witte ui en 2 teentjes knoflook toe. Voeg driekwart van de Ancho saus en een kopje bouillon toe. Bereid je het vlees in een 'gewone' pan? Voeg dan wat meer bouillon toe omdat dit verdampt tijdens het koken.
In een snelkookpan is de kooktijd zo'n 45 minuten, in de slowcooker 6 uur en in een stoofpan op het vuur zo'n 4 tot 5 uur.
Tijdens het garen van het vlees kun je de toppings voorbereiden. Wij hebben gekozen voor gesneden avocado, rode ui en koriander.
Zodra de kooktijd erop zit, check het vlees. Is de saus voldoende ingedampt? Mocht dat nog niet het geval zijn, kook het vlees dan nog even door tot het vocht ingedampt is. Hierna haal je het rundvlees uit elkaar met twee vorken in een kom. Voeg het restant van de Ancho saus toe aan het rundvlees.
Daarna verwarm je de tortilla's kort in een pan of oven zodat ze warm zijn. 30 seconden in de magnetron mag ook.
Nu kun je de taco's gaan opmaken! Vul ze het met het rundvlees en voeg de toppings toe. Serveer de taco's direct!
Bewaartips: Je kunt het rundvlees met de Ancho saus 3 dagen goed afgesloten in een bakje, in de koelkast bewaren. Je kunt het ook invriezen, dan is het zo’n 3 maanden houdbaar.